Zo maak je een MDF ruimtewinner op maat

Heb je de behoefte om te minimaliseren? Begin op zolder! Daar liggen over het algemeen de meeste spullen! Als je gaat ontspullen, dan hoef je echt niet alles weg te gooien; je bewaart alleen hetgeen je echt gebruikt of waar je veel waarde aan hecht. Berg die spullen netjes op in een ruimtewinner van MDF op zolder. Maak de ruimtewinner zelf van MDF, in de afmeting die precies past onder het schuine dak van jouw zolder en laat het MDF door ons alvast op maat zagen. Dat is écht handig!

Stap 1: Ontwerp jouw ruimtewinner van MDF

Geen zolder is hetzelfde! Daarom is het wel zo handig om een MDF ruimtewinner te maken die volledig past bij de sfeer en afmetingen van jouw schuine dak. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je jouw ontwerp, met eventuele specifieke afmetingen, op maat laten zagen. Zelfs randafwerkingen, zoals zagen in verstek, zijn voor onze zaagspecialisten geen probleem.
Ga je voor een ruimtewinner van MDF op wielen? Of maak je een zolderkast met ladegeleiders waarmee je ruimte kunt winnen? In alle gevallen begint het met een goed ontwerp. Laat je online inspireren door op zoek te gaan naar voorbeelden van mooie ruimtewinners en ga dan zelf aan de slag met een ontwerp. Maak een schets van jouw idee om inzichtelijk te krijgen wat de afmetingen zijn en welke randafwerkingen jouw klus echt af maken. Lees ook onze klustip: handige inmeettips die je nooit meer vergeet! Heb jij je zaaglijst compleet? Ga dan verder met de volgende stap en bepaal het soort MDF.

Tip: Gebruik een groot stuk karton en duw dit onder de schuine wand op zolder, alsof je een boek in de boekenkast zet. De hoek van het stuk karton buig je totdat het perfect onder het schuine dak past. Zo ontstaat er een mal die je de juiste afmetingen laat zien voor de opbergbox. Zo kun je direct controleren of je huis recht is en of de ruimte onder het dak overal even groot is.

Tip: Laat de plaat waarop je het handvat bevestigt iets langer zagen en bevestig de andere planken op zo’n hoogte dat de wielen precies achter de plaat verdwijnen. Dit geeft een strak resultaat!

Bekijk alle MDF!

Stap 2: Kies de juiste variant MDF

Ruimtewinners worden vaak voorgemonteerd aangeboden in MDF Blank, omdat dit de goedkoopste keuze is. Je kunt de ruimtewinner onbehandeld op zolder plaatsen, maar het is ook een optie om het MDF te schilderen in een kleur die past bij het interieur van jouw zolder. In dat geval kun je beter voor MDF Lakdraag kiezen. Dit MDF is aan beide zijden voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Door de folie is de zuigende werking van het materiaal sterk verminderd. Het betekent in de praktijk dat je direct kunt starten met het schilderen van de ruimtewinner. Ideaal dus!
Ben je van plan om de ruimtewinner van MDF in een donkere kleur te schilderen? Gebruik dan MDF Zwart V313, dit is een vochtwerende variant waardoor je het heel eenvoudig strak kunt lakken! Breng alsnog eerst een laag grondverf aan. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een minder zuigende werking heeft. Benieuwd naar de exacte eigenschappen van de verschillende soorten MDF en hoe je het kunt bewerken? Bekijk onze productvideo’s om een goede keuze te kunnen maken.

Bekijk de video over MDF Blank
Bekijk de video over MDF Zwart V313
Bekijk de video over MDF Lakdraag

 

Denk out-of-the-box

Neem ook eens een kijkje bij de andere hout en plaatmaterialen in onze webshop. Soms kan het verrassend leuk zijn om een materiaal te kiezen waar je in eerste instantie niet aan hebt gedacht. Bijvoorbeeld een ruimtewinner van OSB3, Multiplex Interieur Populier of Underlayment Fins Vuren. De naturel uitstraling van deze houtsoorten zorgt voor sfeer en karakter. Zo maak je een unieke ruimtewinner. We dagen je uit!

Stap 3: Maak een lijst met benodigde accessoires

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je direct de benodigde accessoires toevoegen aan jouw winkelmand. Heel gemakkelijk en zo hoef je niet alsnog naar de bouwmarkt. Wel is het daarom handig om vooraf goed na te denken over de accessoires die nodig zijn om de MDF ruimtewinner zelf te monteren. Denk aan schroeven, wielen, misschien een handvat om de ruimtewinner onder het schuine dak vandaan te trekken, houtlijm, boormachine, houtboortje, schuurpapier en verf. Kijk hier voor een volledig overzicht van onze accessoires. Wil je een uitsparing maken in de ruimtewinner die dient als handgreep? Lees onze klustip: Professioneel gaten boren in plaatmateriaal.

Bekijk alle klusbenodigdheden

Personaliseer de ruimtewinner

Voor een unieke afwerking kun je de ruimtewinner van MDF voorzien van jouw naam, die van je partner of je kind(eren). Met behulp van een lettersjabloon is dit heel eenvoudig. Tip: bepaal vooraf waar je de letters wilt plaatsen en plak de sjablonen even vast met schilderstape, om verschuiven te voorkomen. Vul de letters voorzichtig met verf in de gewenste kleur. Op deze manier is de ruimtewinner helemaal uniek en weet elk gezinslid welke opbergbox op zolder van hem of haar is.

Stap 4: Bestel jouw MDF ruimtewinner- bouwpakket

Heb je de zaaglijst compleet? Vul dan de benodigdheden in op onze website. Door jouw ruimtewinner MDF op maat gezaagd te bestellen, heb je zelf geen geavanceerde (zaag)machines nodig, betaal je alleen voor het materiaal dat je nodig hebt en hoef je zelf niets te vervoeren. Het bespaart dus veel tijd! Wil je direct bestellen? Ga naar de shop. Binnen de kortste keren ontvang je het materiaal voor jouw MDF ruimtewinner als bouwpakket bij jou thuis.

Stap 5: Monteer de opbergbox

Tijd voor actie! Met alle materialen in huis is het nu tijd om de planken van de ruimtewinner aan elkaar te bevestigen. Leg voordat je begint alle benodigdheden klaar, dit scheelt je tijdens de klus veel tijd. Lijm de zijdes van de ruimtewinner eerst met houtlijm aan elkaar en schroef ze voor de stevigheid vast. Bevestig dan de wielen onder de ruimtewinner en plaats vervolgens het handvat aan de voorzijde of boor zelf een gat. Ga je de ruimtewinner nog schilderen? Lees ook onze klustip: MDF schilderen

Het eindresultaat

Op een klus die je eigenhandig hebt uitgevoerd mag je best trots zijn! Wij zijn ontzettend benieuwd hoe de ruimtewinner onder het schuine dak op jouw zolder geparkeerd staat. Deel jij een foto van het eindresultaat? Vinden we leuk!