Ikea hacks Pax kast

De PAX kasten van IKEA zijn praktische en betaalbare opbergruimtes voor je kleding, schoenen en andere spullen. Helaas hebben de IKEA PAX kasten niet echt een originele uitstraling en wat doe je als je een PAX kast onder een schuin dak wilt zetten? In dit artikel delen we de beste IKEA PAX kast hacks van onze klussers met je.

IKEA hack PAX kast DIY

Het IKEA PAX systeem is een praktisch en modulair opgebouwd kledingkast systeem. IKEA biedt best wat opties en accessoires bij de kast, maar de echte creatieveling gaat natuurlijk met zijn eigen IKEA PAX hack aan de slag. Bekijk in dit artikel de beste voorbeelden van onze klussers.

De houtsoorten die gebruikt zijn voor deze hacks, zijn besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Bij ons bestel je namelijk precies op maat gezaagd materiaal in vele vormen en afwerkingen. Dat materiaal bezorgen we vervolgens snel bij je thuis. Makkelijk, toch?

IKEA PAX kast onder schuin dak met multiplex deuren

Een IKEA PAX kast onder een schuin dak, hoe los je dat op? Vraag dat maar aan klusser Leonoor. Ze bestelde multiplex berken op maat en maakte daar de deuren voor haar kast van.

Inmeten is bij deze hack natuurlijk erg belangrijk. Leonoor heeft zelfs met software een werktekening gemaakt om te controleren of haar meting klopte. De schuine bovenlijn van de drie deuren moeten namelijk wel netjes doorlopen. En dat is gelukt!

Wil je precies weten hoe Leonoor deze hack heeft aangepakt, bekijk dan haar DIY project.

Kastdeuren op maat van multiplex berken voor PAX kast onder schuin dak, door Leonoor

PAX kast met underlayment kastdeuren

Voor een warme uitstraling kies je voor een origineel materiaal op je IKEA PAX kast: underlayment. Klusser Eline kwam met deze hack en wij vinden het er erg gaaf uitzien! De leren greepjes op de kastdeuren maken het geheel mooi af. De scharnieren van de PAX kast kun je eenvoudig op het underlayment monteren.

Betaalbaar alternatief voor inbouwkast onder schuin dak

Klusser Hasse vond inbouwkasten onder zijn schuine dak wat prijzig worden. Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Het betaalbare alternatief: een IKEA PAX kast met deurtjes van op maat gezaagd multiplex berken van OPMAATZAGEN.nl.

Hasse zaagde zelf enkele kastdelen af zodat ze goed onder het dak passen. Met een zelfgemaakte mal heeft hij gaten in de multiplex platen geboord voor de scharnieren. De scharnieren zitten nu op een andere plek in de kast dan in het originele IKEA systeem.

Het resultaat van deze IKEA PAX hack ziet er strak uit.

Kastdeuren voor (op maat gemaakte) Ikea PAX kasten, door Hasse

IKEA PAX met haard op babykamer

Soms komen onze klussers met ideeën waar zelfs onze eigen creatievelingen versteld van staan. Zoals deze IKEA PAX kast met haard - voor op de babykamer! Klusser Anouk bestelde op maat gezaagd MDF voor de kastdeuren en het paneel met de haard erin.

De MDF panelen voor de kastdeuren van de PAX kast zijn door Anouk zelf met spuitplamuur behandeld en zwart afgelakt. Het middenpaneel is ook een MDF plaat met daarin een uitgewerkt vierkant voor de haard.

Erg origineel! En we vragen ons toch af, slaapt de baby goed door? Vast wel, met zo’n knisperend haardje in de buurt.

Kapstok met bankje in PAX kast

Klusser Jens bestelde in verstek gezaagd MDF bij ons om een mooie kapstok met bank in de IKEA PAX kast te bouwen. Voor het onderste gedeelte, dat ook dienst doet als bankje, gebruikte Jens een PAX element op zijn kant. Slim!

De MDF platen zijn bewerkt met een primer (tip van Jens: gebruik een gladde roller) en de randen zijn behandeld met een houtlijm met water. Ook zijn de platen mooi afgewerkt met een lak. Voor de montage van de MDF platen heeft Jens alleen kit gebruikt. Leuk kleurtje!

Entry foyer MDF, door Jens

Op zoek naar andere IKEA hacks om zelf te maken?

Wil je niet de IKEA PAX kast hacken, maar een ander IKEA product? Daar hebben we ook inspiratie voor!

Staat jouw product niet in bovenstaand rijtje? Probeer dan dit artikel met diverse IKEA hacks.

Aan de slag met je zelfgemaakte IKEA PAX hacks

Heb je een beeld gekregen van wat je allemaal met een IKEA PAX kast kunt doen? Hopelijk hebben we je geïnspireerd tot een toffe eigen IKEA hack. Uiteraard zouden we het leuk vinden als je ook jouw resultaat met ons en de andere klussers wilt delen.

Al het plaatmateriaal voor je IKEA PAX hack bestel je natuurlijk bij OPMAATZAGEN.nl. Gewoon perfect op maat gezaagd en vlot thuisbezorgd. Dat scheelt jou een heleboel zaagwerk. Wij maken jouw klus graag een stuk makkelijker!

Denk ook eens aan het gebruik van andere materialen voor je PAX hack, zoals het industriële OSB of het stoere betonplex.

Succes met het bedenken en maken van je eigen IKEA PAX hack!

Start direct met bestellen