• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Klantenservice

Contactgegevens

Een speciale of bijzondere houten vorm op maat laten zagen of frezen?

Ga voor gemak en laat het materiaal op maat zagen in de vorm die je nodig hebt! We gebruiken professionele, computergestuurde apparatuur, waarmee we het materiaal tot op de millimeter nauwkeurig zagen. Wij zagen enkel onderstaande vormen op maat. Afwijkende vormen zoals een ster, een hart, een maan etc. zagen wij (nog) niet op maat. Dit kun je uiteraard wel realiseren door een plaat aan te schaffen en deze zelf in de gewenste vorm te zagen. 

Bekijk hier alle vormen die wij kunnen realiseren:

Rechthoek (gezaagd)

Een rechthoek heeft twee lengtes met dezelfde maat en twee breedtes met dezelfde maat. In het bestelproces geef je de afmeting van de lengte en van de breedte aan.

Vierkant

Een vierkant heeft vier gelijke zijden. In het bestelproces geef je daarom maar één afmeting aan.

Rechthoek met afgeschuinde lange kant

Een rechthoek met afgeschuinde kant heeft maar twee rechte hoeken. Om deze te bestellen, vul je in het bestelproces drie afmetingen in. De lange zijde van de plaat is de basis van de rechthoek. Korte zijde 1 en korte zijde 2 zijn hierin verschillend van elkaar.

Rechthoek met afgeschuinde korte kant

Een rechthoek met afgeschuinde kant heeft maar twee rechte hoeken. Om deze te bestellen, vul je in het bestelproces drie afmetingen in: de korte zijde is de basis van de rechthoek. Lange zijde 1 en lange zijde 2 zijn hierin verschillend van elkaar.

Ovaal

Als je plaatmateriaal in de vorm van een ovaal wilt laten zagen hoef je alleen maar de gewenste lengte en breedte van de plaat door te geven, de rest berekenen wij voor je. Heb je gekozen voor een plaatmateriaal met een houtnerf? Dan zal deze nerf altijd lopen in de richting van de ingevoerde lengtemaat.

Cirkel

Heb je zelf wel eens een cirkel gezaagd? Dan heb je dit waarschijnlijk gedaan met behulp van een gat in het midden. Bestel je bij ons en ontvang jouw cirkel helemaal gaaf, zonder gat in het midden! Bij het bestelproces geef je aan wat de diameter moet zijn. De diameter is de volledige breedte van de cirkel. Verwar dit niet met de straal, de straal meet je vanuit het middelpunt naar de buitenrand en is altijd exact de helft van de diameter.

Halve cirkel

Als we cirkels kunnen zagen, dan kunnen we natuurlijk ook halve cirkels zagen. Net zoals bij de hele cirkel geef je hiervoor in het bestelproces de afmeting van de diameter weer. Dit zal dan de afmeting zijn van de rechte kant van de cirkel.

Rechthoek met 2 afgeronde hoeken

Bij een rechthoek met twee afgeronde hoeken, blijven de andere twee hoeken recht. De radius geeft aan tot waar de hoek afgerond wordt. Dit is voor alle hoeken dezelfde radius.

Rechthoek met 4 afgeronde hoeken

Bij ons kun je de hoeken van jouw plaat laten afronden. Bij de radius geef je aan tot waar de hoek afgerond mag worden. Dit is voor alle hoeken dezelfde radius.

Rechthoek met 2 afgeschuinde hoeken

Bij een rechthoek met twee afgeschuinde hoeken, blijven de andere twee hoeken recht. Bij de diepte geef je aan tot waar de hoek afgeschuind mag worden. Elke hoek wordt op dezelfde diepte afgeschuind.

Rechthoek met 4 afgeschuinde hoeken

Bij het afschuinen van hoeken maken we eigenlijk van één rechte hoek, twee hoeken. Bij de diepte geef je aan tot waar de hoek afgeschuind mag worden. Elke hoek wordt op dezelfde diepte afgeschuind.

Symmetrische Driehoek

Een symmetrische driehoek bestaat uit 3 zijden met dezelfde afmetingen. In het bestelproces geef je daarom de afmeting van de basis aan, en de afmeting van de hoogte.

Driehoek

Voor een driehoek geef je tijdens het bestellen aan wat de hoogte is, en de lengte van de basis, opgesplitst in lengte 1 en lengte 2. Lengte 1 geeft de afmeting aan van de basis, tot de plek waar de driehoek zijn hoogste punt bereikt. Lengte 2 meet vanaf dat punt tot de rechter hoek.

Rechthoekige Driehoek

Een rechthoekige driehoek heeft één haakse hoek (90 graden). In het bestelproces geef je de afmeting aan van de lange zijde van de rechte hoek, dit noemen we de basis. De hoogte geeft de afmeting van de andere zijde van de rechte hoek aan.

Parallellogram

Een parallellogram is een vierhoek, maar zonder rechte hoeken. De twee tegenoverliggende zijden, zijn hierbij evenwijdig aan elkaar. Om de afmeting van het parallellogram aan te geven in het bestelproces hebben wij 3 maten nodig. Lengte 1 geeft de lengte aan waarvan de hoek ‘overhangt’ tot de basis van het parallellogram. Lengte 2 is de afmeting van de basis en de breedte geeft aan wat de afmeting van hoogte is.

Zeshoek

Een zeshoek, de naam zegt het al, heeft 6 gelijke hoeken en dus ook gelijke zijdes. Bij ons geef je de diameter van de vorm op, waarna wij alle zijdes automatisch berekenen.

Trapezium

Een trapezium is aan een lengte langer dan aan de tegenoverliggende lengte. In het bestelproces geef je aan wat de afmetingen van deze twee lengtes zijn, plus de breedte.

Hele balk/lat

De titel zegt het al. Een hele balk of lat is ongezaagd en de beschikbare maten worden aangegeven in het bestelproces.

Veelgestelde vragen

Hoe bestel ik hout of plaatmateriaal in een specifieke vorm?

Dit is heel eenvoudig! Tijdens het bestellen wordt gevraagd in welke vorm je het plaatmateriaal nodig hebt. Klik de juiste vorm aan en vul daarna de bijbehorende afmetingen in.

Start met bestellen

Ik wil hele platen bestellen, kan dat?

Dit is afhankelijk of we het maximale plaatformaat kunnen verzenden. Bekijk onze bezorgsectie voor de maximale te verzenden formaten.

Kan mijn bestelling uit één plaat gezaagd worden?

Dit kunnen we niet garanderen. Je bestelling wordt gecombineerd met andere bestellingen om zo optimaal mogelijk te zagen. Hier gebruiken we tot wel 95% van de plaat! Echter kunnen we hierdoor niet garanderen dat jouw materiaal uit één plaat wordt gezaagd.

Kunnen jullie ook ringen zagen?

Deze vorm bieden we op dit moment niet aan. Je kunt een ring uiteraard wel realiseren door een hele cirkel te bestellen en daar zelf de gewenste uitsparing uit te zagen.

Welke vormen kunnen jullie zagen?

Bekijk hier alle vormen die mogelijk zijn of ga naar de productpagina zelf en bekijk de beschikbare vormen per plaat in de product configurator!

Een specifieke vorm bestellen? Ga naar onze hout- en plaatmateriaal categoriepagina en filter op de vorm die jij op maat wilt laten zagen. Zo kom je snel achter de mogelijkheden!

Ik zoek een afwijkende vorm, kan ik die ook bestellen?

We zagen enkel de vormen die we aanbieden op onze webshop. Wel horen we graag naar welke afwerking je op zoek bent via ons contactformulier.

We zijn volop in ontwikkeling en bij veel vraag naar een bepaalde optie gaan we de mogelijkheid onderzoeken om deze toe te voegen.