Opbergkist op wielen maken

Een opbergkist is ideaal voor het opbergen van speelgoed, tijdschriften of plaids. Maak je er een deksel op, dan is het direct een handige bijzettafel voor als je extra ruimte nodig hebt. Creëer een speelse opbergkist als je hem wilt gebruiken voor kinderspullen of geef er een ‘volwassen’ draai aan die past bij jouw interieur. We helpen je graag op weg!

bekijk alle houtsoorten

Doe-het-zelf opbergkist

Wanneer je de opbergkist volledig zelf gaat maken, begin je met het uitwerken van een goede werktekening. Zo bepaal je alle details en ontstaat er als vanzelf een zaaglijst, die je kunt gebruiken bij het eenvoudig bestellen van de materialen bij

OPMAATZAGEN.nl. Het maken van een opbergkist is geen hele ingewikkelde klus, zeker niet als je het zaagwerk aan ons uitbesteedt.

Randen in verstek

Goed nieuws, we zagen zelfs in verstek. Ideaal om de randen van de opbergkist op een onzichtbare manier met elkaar te verbinden. Wil je meer weten over zagen in verstek? Bekijk onze klustip: Wat is zagen in verstek?

Materiaalkeuze

Van welk materiaal ga jij de opbergkist maken? Er is van alles mogelijk! Maak een keuze op basis van de stijl die jij mooi vindt. Ga je voor natuurlijk, strak of eigentijds? Wij zetten 3 materiaalsoorten voor je op een rij:

Multiplex | Natuurlijk

Met multiplex geef je jouw opbergkist op wielen een natuurlijke uitstraling, vanwege de houtnerf die zichtbaar is, de houtkleur en het gladde oppervlak. Je ziet steeds vaker blank hout als onderdeel van een interieur. Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van Multiplex in vergelijking met massief hout. Ook de zichtbare houtnerf is een groot voordeel. Ben je op zoek naar een opbergbank met een naturel uitstraling die past in een interieur met een Scandinavische sfeer? Dan is Multiplex, in elke variant, een geschikte keuze!
Wil je meer weten over Multiplex? 

Bestel Multiplex op maat

MDF | Strak

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten binnenshuis gebruikt kan worden en dus ook voor een opbergkist. Platen van MDF vallen in de categorie vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Kies je voor MDF, dan krijgt de houten opbergkist een strakke uitstraling. Het materiaal is goed te gebruiken in een modern of minimalistisch interieur. MDF is verkrijgbaar in verschillende varianten, bijvoorbeeld MDF Blank, MDF Zwart, MDF Lakdraag. Elke variant heeft z’n unieke eigenschappen. Wil je meer weten over MDF? 

Bestel MDF op maat!

OSB | Eigentijds

OSB is een constructief sterke plaat. Dit plaatmateriaal wordt gemaakt van geperste houtsnippers en behoort daarom net als MDF en spaanplaat tot de familie van de vezelplaten. Bij OSB worden de meest grove houtsnippers gebruikt, die allemaal in dezelfde richting worden gelegd en vervolgens geperst. Een OSB plaat bestaat meestal uit 3 van deze lagen, waarbij de binnenste laag kruislings op de buitenste twee lagen ligt. Door zijn industriële uiterlijk wordt OSB ook steeds vaker gebruikt voor decoratieve toepassingen zoals meubels. Voor een eigentijdse uitstraling van je opbergkist kies je voor OSB. Wil je meer weten over OSB? 

Bestel OSB op maat

Ben je op zoek naar ander materiaal voor jouw houten bankje? Bekijk ons volledige assortiment via OPMAATZAGEN.nl.

Opbergkist op wielen

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je ook accessoires toevoegen aan je bestelling, zoals bijvoorbeeld wielen, houtlijm en schroeven. Zo heb je direct alles in huis om te starten met jouw klus wanneer het materiaal wordt thuisbezorgd. Het assortiment aan accessoires is erg uitgebreid, dus neem een kijkje om te ontdekken wat interessant is voor jou.

Bekijk ons assortiment