IKEA hacks BESTÅ

De IKEA BESTÅ kasten zijn perfect als tv-meubel, kast of wandkast. Maar, zoals wel meer producten van de Zweedse meubelgigant, zijn ze wel een beetje saai. Tijd dus om je IKEA BESTÅ te hacken. Onze klussers gingen je voor en delen in dit artikel hun voorbeelden met je. Bekijk hier wat je allemaal met je IKEA BESTÅ kasten kunt doen en gebruik het voor je eigen hack! 

IKEA hacks BESTÅ DIY

Het IKEA BESTÅ systeem bestaat uit kasten, wandkasten en accessoires. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als tv-meubel en je kunt verschillende onderdelen gemakkelijk combineren. Maar, soms wil je net even wat anders qua design of praktische mogelijkheden. Onze klussers gingen daarom aan de slag en kwamen met deze mooie IKEA BESTÅ hacks.

Bij de voorbeelden in dit artikelen vertellen we je precies welke houtsoorten gebruikt zijn voor de hack. Als onze klussers bestelden voor deze hacks hout op maat bij OPMAATZAGEN.nl. Bij ons koop je namelijk precies op maat gezaagd materiaal in vele vormen en afwerkingen. Het hout bezorgen we gewoon bij je thuis. Dat maakt je klus een stuk eenvoudiger.

IKEA BESTÅ tv meubel met rustiek eiken

Om het wat saai ogende, witte IKEA BESTÅ tv-meubel wat meer kleur te geven, bestelde klusser Robert een rustiek eiken plaat bij ons. Hij bewerkte het paneel met white wash beits voor een strak en warm effect. Zo past het meubel beter bij zijn eettafel en wordt het hele interieur meer een geheel.

Tv-meubel met eiken rustiek timmerpaneel, door Robert

Multiplex ombouw voor IKEA BESTÅ kast

Klusser Thomas vond zijn IKEA BESTA kast een beetje saai. Kunnen we inkomen. Zijn oplossing: de kast ombouwen met een hippe en eigentijdse multiplex berken plank. De ombouw heeft hij wat dieper gemaakt dan de kast zelf, zodat de deurtjes er mooi binnen vallen.

Het hout is geschuurd en afgelakt. Wil je precies weten hoe Thomas deze IKEA hack heeft aangepakt? Bekijk zijn DIY project.

Multiplex ombouw Ikea Besta kast, door Thomas

IKEA BESTÅ blokken voor inklapbare muziekstudio

Als je een muziekstudio hebt, kun je prima twee IKEA BESTÅ kasten hacken om er wat moois van te maken. Klusser Wesley kwam met dit draaibare en inklapbare bureau. Echt vernuftig gedaan, want ingeklapt ziet het eruit als een hele nette wandkast.

Hij bestelde voor dit project 8 op maat gezaagde vuren timmerpanelen bij OPMAATZAGEN.nl. Bij het DIY project legt Wesley precies uit hoe hij deze hack heeft aangepakt.

Draaibaar bureau voor in een muziekstudio, door Wessel

Lange bank van BESTÅ kast en eiken timmerpanelen

Waarom zou een BESTÅ kast geen zitbank van 6 meter lang kunnen zijn? Dat dacht klusser Rik toen hij eiken timmerpanelen bij ons bestelde voor deze IKEA hack. Deze hack wordt niet alleen als bank gebruikt, maar ook als speeltafel voor de kinderen en natuurlijk als opbergruimte. Ideaal!

De BESTÅ kastjes zijn iets opgehoogd met een geraamte van latwerk en van binnen verstevigd. Het eiken timmerpaneel is geïmpregneerd met extra matte lak. Het is een hele mooie hack geworden!

Lange bank van eikenhout zelfgemaakt, door Rik

IKEA BESTÅ wordt televisie-meubel en speeltafel

Klusser Tim gebruikte zijn IKEA BESTÅ kastjes als basis voor een groot tv-meubel dat ook dienst doet als speeltafel. Daarop staat een televisie en zijn zoontje kan er heerlijk aan spelen. Hij gebruikte twee lange stukken op maat gezaagd MDF blank voor deze hack.

Tim heeft het MDF goed behandeld voor gebruik en in een mooie kleur geschilderd. De platen heeft hij aan elkaar verbonden met houten deuvels. Daarna heeft hij de verbinding nog geseald, gevuld met houtplamuur, opgeschuurd, gegrond en geverfd. Grondig werk dus voor deze mooie hack!

IKEA hack: Tv meubel topplaat en werkkamer side-bureau van MDF, door Tim

Op zoek naar andere IKEA hacks om zelf te maken?

Wil je niet de IKEA BESTÅ kasten hacken, maar een ander IKEA product? Daar hebben we ook inspiratie voor!

Staat jouw product niet in bovenstaand rijtje? Probeer dan dit artikel met diverse IKEA hacks

Aan de slag met je zelfgemaakte IKEA BESTÅ hacks

Hebben de voorbeelden in dit artikel jou kunnen inspireren tot je eigen, originele IKEA BESTÅ hack? Dat zou heel leuk zijn! Natuurlijk stellen we het dan ook op prijs als je jouw DIY project ook met ons en de andere klussers wilt delen. Dan kun jij op jouw beurt ook weer iemand inspireren

Het plaatmateriaal voor deze hack bestel je tot op de millimeter nauwkeurig bij OPMAATZAGEN.nl.

Dan krijg je het perfect op maat thuisbezorgd. Dat scheelt een hoop rommel en zaagstress

Veel plezier met het hacken van jouw IKEA BESTÅ!

Start direct met bestellen