IKEA hacks SMÅSTAD

De SMÅSTAD spullen van IKEA zie je in veel huizen terug. Wie heeft er niet een SMÅSTAD speelgoedkist, hoogslaper, boekenkast, kledingkast, ladekast, commode of combinatie van deze meubelen in huis? We zien vooral de SMÅSTAD speelgoedkist met bank veel terug bij onze klussers. Daarom delen we in dit artikel IKEA SMÅSTAD speelgoedlade hacks met je.

IKEA hacks SMÅSTAD DIY

De IKEA SMÅSTAD collectie is betaalbaar en praktisch. Vooral de speelgoedlade of speelgoedkist is populair en wordt veel gebruikt om een leuk kinderhoekje van te maken. Maar, echt origineel is het ontwerp niet. Daarom zijn onze klussers aan de slag gegaan met deze IKEA SMÅSTAD hacks.

We vertellen je bij elk DIY project in dit artikel welke plaatmaterialen de klussers gebruikt hebben. Door het juiste hout op maat te bestellen, maak je je hack een stuk eenvoudiger. Bij OPMAATZAGEN.nl koop je precies op maat gezaagd materiaal in bijna alle vormen en met vele afwerkingen. We bezorgen het snel bij je thuis. Dat scheelt je een hoop vervelend zaagwerk.

IKEA kinderbureau met multiplex panelen

Klusser Frank heeft de SMÅSTAD speelgoedkist gehackt en er een leuk kinderbureau van gemaakt. Hij gebruikte multiplex berken wat hij door ons precies op maat en in verstek heeft laten zagen. Onder het bureaugedeelte van zijn DIY project heeft hij hoekprofielen geplaatst, zodat je van buitenaf geen schroefgaten ziet. Het geheel is afgewerkt met blanke interieurbeits.

Een mooi houten stoeltje erbij en je kindje vermaakt zich wel!

IKEA hack: Kinderbureau op maat met multiplex houten panelen, door Frank

Speelhoek met eiken timmerpaneel

Dit heel leuke kinderhoekje met rustieke eiken timmerpanelen is van klusser Yvette. Het eikenhouten blad rust op steigerbuizen en het SMÅSTAD element. Het blad is geschuurd en behandeld met olie. Zo krijgt het wat meer kleur en wordt het hout beschermd tegen de vette kinderhandjes, strepen van kleurpotloden en lijmresten die de kinderen hier ongetwijfeld op gaan achterlaten.

De opstaande plank aan de achterzijde geeft het geheel een leuke twist en de leren greepjes maken de speelgoedlade wat speelser. Het bord met magneet- en schoolbordverf maakt het helemaal af. Een erg mooi DIY project!

Speelhoek met eiken blad en Ikea Smastad systeem, door Yvette

IKEA SMÅSTAD lade met bureau

Dit kinderbureau met opbergruimte zorgt voor een mooi, opgeruimd speelhoekje in de kamer van klusser Patrick. Het bovenblad is een eiken timmerpaneel dat aan de rechterkant steunt op twee zelfgemaakte steigerbuizen met steigerbuisvoetplaten. Ook hier is gekozen voor speelse leren greepjes op de speelgoedlade.

En waarom Patrick het hout bij OPMAATZAGEN.nl heeft besteld? Zoals hij zelf zegt: “Zo netjes krijg ik het zelf natuurlijk nooit!”

IKEA hack: DIY speeltafel met eiken panelen, door Patrick

Kinderbureau met multiplex berken

Een eenvoudig voorbeeld van een leuke SMÅSTAD hack is dit kinderbureautje met multiplex platen. De platen zijn door klusser Patty opgeschuurd en afgelakt met matte blanke lak. De schroeven zijn netjes verzonken in het hout. Zoals Patty zelf zegt: “Echt super simpel!”

IKEA SMÅSTAD kinderbureau, door Patty

Groot speelbureau met twee SMÅSTAD lades

Klusser Kwan denkt groot en dat zie je terug in deze IKEA SMÅSTAD hack. Hij heeft niet één, maar twee SMÅSTAD lades gebruikt en daar een grote multiplex berken plank overheen gemonteerd. Ook aan de zijkanten van de speelgoedlades zijn multiplex planken geplaatst.

Het hout is door Kwan geschuurd en afgelakt. Het resultaat is een lekker kinderbureau met veel opbergruimte.

IKEA hack: Smastad omtoveren tot groot speelbureau, door Kwan

Leuk kinderhoekje met verlijmde platen

Ook klusser Tooske koos ervoor om een leuk kinderhoekje te maken met de IKEA SMÅSTAD opberglade. De op maat gezaagde multiplex platen heeft ze aan elkaar verlijmd met houtlijm en daarna nog geschroefd voor extra stevigheid.

Om het meubeltje strak tegen de muur te zetten heeft ze inkepingen gemaakt aan de achterzijde. Zo valt het mooi over de plint heen. Handig!

Ikea smastad DIY geïnspireerd door Jeffrey, door Tooske

Kinderbureau met krijtbord en steigerbuis

Klusser Nikki is geïnspireerd door Yvette hierboven (of is het andersom?) en maakte ook een erg leuk kinderbureau met steigerbuizen en een krijtbord erachter. Ze koos voor mooie eiken timmerpanelen, op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl.

De opstaande rand is bedoeld om de muur te beschermen. Het bord in de vorm van een huisje is behandeld met magneet- en schoolbordverf. De eiken plank steunt aan één kant op de SMÅSTAD en aan de andere kant op zwarte steigerbuizen met ronde voetplaten.

IKEA hack: Speelhoek Ikea Smastad hack met eiken, door Nikki

Een erg mooie en stoere IKEA hack!

Op zoek naar andere IKEA hacks om zelf te maken? Wil je niet de IKEA SMÅSTAD opberglade hacken, maar een ander IKEA product? Daar hebben we ook inspiratie voor!

Staat jouw product niet in bovenstaand rijtje? Probeer dan dit artikel met diverse IKEA hacks

Aan de slag met je zelfgemaakte IKEA SMÅSTAD hacks

In dit artikel deelden we een aantal IKEA SMÅSTAD hacks met je. Hopelijk inspireert het je om zelf aan de slag te gaan met een leuk kinderhoekje of een kinderbureau voor in jouw huis.

Het plaatmateriaal voor deze klus bestel je eenvoudig en op de millimeter nauwkeurig bij OPMAATZAGEN.nl. We bezorgen het hout gewoon bij je thuis. Dat scheelt een hoop zaagsel en zaagstress.

Denk ook eens aan het gebruik van andere materialen voor je SMÅSTAD hack, zoals het industriële OSB of het stoere betonplex.

Als je nog meer wooninspiratie zoekt, kun je kijken bij de honderden inspiratieprojecten in onze database.

Veel plezier met het hacken van jouw IKEA meubel!

Bekijk hier ons assortiment!