Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
 • Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Meubel- en timmerpanelen

Timmerpanelen en massief plaatmateriaal bestaan uit massief (verlijmde) elementen. Dit zorgt ervoor dat deze panelen in verschillende breedtes en lange lengtes verkrijgbaar zijn. Samen met de warme en natuurlijk uitstraling van dit materiaal, maakt dit deze panelen ideaal voor gebruik. Bestel massieve panelen bij ons op maat en ontvang deze al binnen enkele werkdagen thuis. Dat is écht handig.


Timmerpanelen, meubelpanelen en massieve houten panelen op maat

Bestel eenvoudig op maat gezaagde timmerpanelen en massieve houten panelen zoals eiken, mahonie of beuken online. Deze massieve panelen worden gekenmerkt door hun natuurlijke structuur en uitstraling. Dit zorgt voor een stevige plaat met een warm uiterlijk.


Ga jij voor een warme, luxe roodkleurige kersen uitstraling of een stoere en robuuste eiken structuur? Mocht je jouw favoriete houtsoort hebben gevonden, dan volgt de vorm. Zo kan je eiken in een ovaal, cirkel, parallelogram of driehoek laten frezen. Ook zijn er diverse mogelijkheden qua afwerkingen. Klik snel door naar jouw favoriete paneel en kijk welke vormen en afwerkingen beschikbaar zijn!


Meubelpaneel of timmerpaneel?

Meubelpaneel is een verzamelnaam voor diverse plaatmaterialen, waaronder timmerpaneel. Meubelpaneel is geplastificeerd spaanplaat waar een natuurlijke toplaag nagebootst wordt. In ons assortiment is dit bekend onder de naam ‘gemelamineerd spaanplaat’.


Wat is timmerpaneel?

Timmerpaneel is een meubelpaneel van massief hout. Massief houten platen zijn robuust en van hoogwaardige kwaliteit. De panelen hebben een natuurlijke uitstraling. Perfect wanneer je voor jouw klusproject of zelf ontworpen meubel op zoek bent naar een warme of luxe uitstraling.


Panelen gemaakt van natuurlijk materiaal

Ga je voor massieve panelen, dan is het belangrijk rekening te houden met een aantal eigenschappen. Panelen welke opgebouwd zijn uit echte houten onderdelen kunnen namelijk kromtrekken wanneer deze worden blootgesteld aan temperatuurverschillen of in vochtige ruimtes gebruikt worden. Behandel deze panelen daarom altijd met een lak, beits of olie. Zo heb je het langste plezier van je massieve plaatmateriaal. Voorkom ook het contact met ijzer, koper of messing, dit kan resulteren in een verkleuring van het hout. Wij raden RVS aan wanneer je metaal wilt verbinden met massief hout.


Massief houten panelen

Er zijn verschillende type massieve panelen. Panelen welke uit één stuk bestaan, massieve panelen opgebouwd uit doorgaande lamellen en massieve panelen opgebouwd uit gevingerlaste lamellen. Is een massief paneel wat uit een aaneengesloten stuk hout bestaat te kostbaar? Ga dan voor massieve panelen opgebouwd uit lamellen.


Wanneer je massieve panelen opgebouwd uit lamellen goed bekijkt zie je dat deze bestaan uit houten stroken, zogeheten lamellen. Om van lamellen tot een massief houten paneel te komen, worden deze lamellen verlijmd. Dit kan op twee manieren opgebouwd zijn, door middel van doorgaande- of gevingerlaste lamellen. Hieronder lees je meer over het verschil tussen deze massieve houtsoorten.


Massieve panelen

Zoals je je kan voorstellen is een echt massief paneel, een paneel welke bestaat uit één aaneengesloten stuk hout, een kostbaar product. Deze panelen komen voort uit jarenlange boomgroei en zijn alleen exclusief te verkrijgen. Gelukkig zijn er ook betaalbare alternatieven, lees snel verder!


Panelen opgebouwd uit doorgaande lamellen

Massieve panelen uit doorgaande lamellen zijn panelen opgebouwd uit stroken (lamellen). Doorgaande lamellen zijn houten stroken over de hele lengte van de plaat. De stroken zijn tussen de 40 en 80 mm breed en over de hele lengte van de plaat. Deze stroken worden vervolgens in de breedte aan elkaar verlijmd waardoor een lang en breed paneel ontstaan.


Er wordt ook wel gerefereerd naar ‘DL massief’ wanneer over panelen met doorgaande lamellen wordt gesproken.


Gevingerlaste panelen

Vingerlassen is een verlijmingstechniek. In het geval van vingerlassen zijn dit korte lamellen. De lamellen worden door middel van in elkaar vallende figuren aan elkaar verlijmd waardoor een lange lengte ontstaat. Dit figuur lijkt op vingers, vandaar de term ‘vingerlassen’. Gevingerlaste panelen kenmerken zich, doordat de plaat eruit ziet alsof deze uit kleine stukjes hout is opgebouwd.


Door de planken op deze manier te verlijmen, ontstaat een constructief sterk paneel welke voor meerdere toepassingen ingezet kan worden. Er wordt ook wel gerefereerd naar ‘VL massief’ wanneer gerefereerd wordt naar gevingerlaste panelen.

Massieve panelen opgebouwd uit gevingerlaste lamellen is een duurzame manier van platen produceren. Er is weinig afval doordat veel hout in het paneel verwerkt kan worden. Zoals gezegd zijn échte massieve panelen bestaande uit één stuk zeldzaam, panelen opgebouwd door middel van vingerlas techniek is een betaalbaar alternatief.


Is massief plaatmateriaal duurzaam?

Massief hout plaatmateriaal kan duurzaam zijn wanneer je kijkt naar de levensduur van het materiaal. Echter is dit afhankelijk van de houtsoort van het massieve paneel. Bekijk in de specificaties van het plaatmateriaal wat de aangegeven duurzaamheidsklasse is.


Monteren en afwerken van massieve houten panelen

Alle massieve houtsoorten hebben nog wat extra aandacht nodig als het aankomt op de afwerking. Werk de plaat altijd af met een lak, beits of olie zodat de kans op kromtrekken of verkleuring minimaal wordt. Wanneer je de panelen gaat monteren is het aanbevolen om RVS te gebruiken. Zo ontstaan er geen ongewenste verkleuringen op het plaatmateriaal. Lees onze tips over het afwerken van massieve panelen.


Massief hout in je interieur

Met massief hout creëer je al snel een echte eye-catcher in je interieur. Het is de natuurlijke, robuuste uitstraling die het uniek maakt. Geen enkele plaat is hetzelfde door de natuurlijke groei van het materiaal. Een eettafel, bureau, of meubel.. elk project wordt net wat specialer door het gebruik van massief houten panelen. Het massieve hout zorgt voor een warme uitstraling wat in elk interieur tot zijn recht komt.


Klusprojecten gerealiseerd met timmerpanelen en massieve houtpanelen

Ga jij voor massief hout voor jouw volgende doe-het-zelf project, scroll dan door naar beneden en laat jouw massieve plaatmateriaal direct op maat gezaagd thuisbezorgen. Weet jij nog niet zeker of dit plaatmateriaal geschikt is voor jouw volgende project of ben je benieuwd naar wat anderen maakten met massief hout? Neem dan een kijkje op ons klus- en inspiratieblog. Laat je inspireren door alle massief houten doe-het-zelf projecten op maat, lees de klustips hoe je massief hout moet monteren en ga daarna direct aan de slag.


Alternatieven voor timmerpaneel en massief houten panelen

Is massief plaatmateriaal toch niet wat je zoekt? Bekijk ons gehele assortiment plaatmateriaal; alles is tot op de millimeter nauwkeurig op maat te zagen of frezen en vindt de ideale houtsoort voor jouw volgende project.


Massief of gefineerd hout bestellen?

Een tegenhanger van massief hout is gefineerd plaatmateriaal. Massieve platen bestaan door-en-door uit dezelfde houtsoort, en de randen dus ook. Gefineerd plaatmateriaal heeft een dunne échte houten toplaag, maar is verlijmd op een ander soort drager. Gefineerd hout heeft een afwijkende kern, bijvoorbeeld MDF of multiplex. Hierdoor moeten de randen extra afgewerkt worden met fineerband. Gefineerd plaatmateriaal trekt niet krom en is in sommige gevallen een budgetvriendelijker alternatief.


Massief hout of gemelamineerd spaanplaat?

Qua uiterlijk kunnen deze plaatmaterialen erg op elkaar lijken. Het grote verschil is dat massief hout uit echt hout bestaat en gemelamineerd spaanplaat is gefabriceerd plaatmateriaal met een kunststof toplaag. Deze kunststof laag is beschikbaar in allerlei kleuren en hout motieven, waardoor het net lijkt alsof er echt hout gebruikt is en je veel keuze hebt.


Qua constructie zijn massief houten panelen zeer sterk (veel sterker dan spaanplaat). Het echte hout geeft het materiaal het robuuste gevoel in huis. Hierdoor is het echter ook zeldzamer en valt het in een andere prijsklasse dan spaanplaat. Houdt bij massieve panelen ook rekening met verkleuring en kromtrekken.


Ben jij een beginnend klusser? Dan raden wij aan om ook eens te kijken naar gemelamineerd spaanplaat. Dit plaatmateriaal is veel minder hard dan massief hout, is volledig afgewerkt en is makkelijker te monteren dan massief hout.

Meubel- en timmerpanelen

Sorteren op
 • Relevantie hoog - laag
 • Relevantie laag - hoog
 • Naam A-Z
 • Naam Z-A
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
Terug
Type Uitleg
Dikte Uitleg
Variant Uitleg
Plaat afmetingen (cm) Uitleg
Type toplaag Uitleg
Levertijd (werkdagen) Uitleg
Type lamellen Uitleg
Kleur Uitleg
Structuur
Behandeling voor gebruik
Geschikt voor Uitleg
Uitstraling
Beschikbare vormen Uitleg
Beschikbare afwerkingen
37 resultaten
Sorteer op:
 • Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Pagina:
 1. 1
 2. 2