• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Klantenservice

Contactgegevens

Bestel hout en plaatmateriaal met een bijzondere randafwerking op maat.

Laat ons je materiaal afwerken met bijvoorbeeld een verstekrand, ronding of een afgeschuinde kant. Hierdoor kun je naadloze verbindingen maken, je hoeken verdiepen of aandikken. Zo creëer je in een handomdraai een tafelblad of vensterbank die massief oogt en strak is afgewerkt. Gegarandeerd een schitterend eindresultaat wat lastig niet zelf te realiseren is!

Ben je benieuwd naar alle afwerkingen die wij kunnen realiseren? Bekijk hieronder alle afwerkingen die mogelijk zijn. Vragen over afwerkingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

Verstek

Verstek zagen zorgt voor mooiere, verborgen verbindingen. Bij verstek zagen wordt een haakse verbindingshoek netjes in tweeën verdeeld. Geen haaks op elkaar geplaatste platen meer, maar mooie en strakke hoeken. Waar bouwmarkten alleen “rechttoe-rechtaan” zagen, kunnen wij deze strak in verstek zagen. En ook hier geldt: tot op een tiende van een graad nauwkeurig.

Wil je het hout in verstek gezaagd hebben? Ga dan voor MDF. Zo krijg je een stevig en strak geheel.

Om je te helpen met het aangeven van de verstek randen hebben we dit nog eens uitgebreid uitgelegd in een handig artikel. Lees je mee?

Afronden

Om scherpe losstaande randen te voorkomen is het mogelijk om de kopse kanten van je balk, plaat of plank door ons te laten afronden. Kies eenvoudig welke kanten je graag afgerond wilt hebben en met welke radius. Zo zorg je voor een mooie afwerking, zonder dat je deze zelf hoeft na te bewerken.

Afschuinen

Voor een strakke, moderne afwerking kun je er ook kiezen om de randen te laten afschuinen. Je kunt zelf de diepte van het afschuinen en de kanten waar het op aangebracht wordt kiezen. Afgeschuinde kanten zorgen voor minder scherpe randen en een strakker, afgewerkt aangezicht.

Verjongen

Verjongen in zijn algemeenheid betekend het verkleinen, of versmallen, van iets. Zo ook bij het toepassen op hout en plaatmaterialen. Een verjongde rand geeft een warm en subtiel effect. Bij ons kan je kiezen voor verjongd recht of rond.

ABS band

ABS band is een kunststof laag van 1 of 2 mm dik waarmee je de kopse kanten van plaatmateriaal netjes afwerkt. Deze laag hoeft in principe niet meer behandeld te worden en kan eventueel gemakkelijk overgeschilderd worden.

Veelgestelde vragen

Hoe bestel ik hout of plaatmateriaal in een specifieke vorm?

Dit is heel eenvoudig! Tijdens het bestellen wordt gevraagd in welke vorm je het plaatmateriaal nodig hebt. Klik de juiste vorm aan en vul daarna de bijbehorende afmetingen in.

Start met bestellen

Ik zoek een afwijkende afwerking, kan ik die ook bestellen?

We realiseren enkel de afwerkingen die we aanbieden op onze webshop. Wel horen we graag naar welke afwerking je op zoek bent via ons contactformulier.

We zijn volop in ontwikkeling en bij veel vraag naar een bepaalde optie gaan we de mogelijkheid onderzoeken om deze toe te voegen.

Kan ik de randen van hout of plaatmateriaal in verstek laten zagen?

Om verstek toe te passen op een rechthoek moet één zijde minimaal 5,0 cm en één zijde minimaal 20,0 cm zijn.

Start met bestellen

Kan ik de randen van hout of plaatmateriaal laten afronden?

Afronden is mogelijk bij hout en plaatmateriaal vanaf 6 mm dikte. Om een afronding toe te passen moet één zijde minimaal 5,0 cm en één zijde minimaal 20,0 cm zijn.

Bekijk ons assortiment

Kan ik de randen van hout of plaatmateriaal laten afschuinen?

Afschuinen is mogelijk bij hout en plaatmateriaal vanaf 4 mm dikte. Om afschuinen toe te kunnen passen moet één zijde minimaal 5,0 cm en één zijde minimaal 20,0 cm zijn.

Bekijk ons assortiment

Wat is de minimale plaat afmeting wanneer ik een afwerking wil?

In verband met de veiligheid van onze zaag specialisten, zagen wij afwerkingen vanaf 5,0 x 20,0 cm.

Welke afwerkingen zijn er beschikbaar?

Bekijk hier alle afwerkingen die mogelijk zijn of ga naar de productpagina zelf en bekijk de beschikbare afwerkingen per plaat!

Mijn gewenste afwerking is niet beschikbaar, hoe kan dat?

De beschikbare afwerkingen zijn afhankelijk van de houtsoort, afmetingen en dikte. Soms is een afwerking niet mogelijk omdat het hout te veel splintert of het de toplaag beschadigd. 

Om een afwerking toe te passen moet één zijde minimaal 5,0 cm en één zijde minimaal 20,0 cm zijn. In het bestelproces worden alleen de mogelijke afwerkingen weergegeven. Is een afwerking niet beschikbaar, dan kunnen we deze helaas niet realiseren. 

Snel naar ons assortiment? Bestel eenvoudig hout of plaatmateriaal met de gewenste afwerking!

Kan ik balken en latten in verstek laten zagen?

Het is niet mogelijk om balken en latten te laten afwerken.