Beschikbare afwerkingen

Laat ons je materiaal afwerken met bijvoorbeeld een verstekrand, ronding of een afgeschuinde kant. Hierdoor kun je naadloze verbindingen maken, je hoeken verdiepen of aandikken. Zo creëer je in een handomdraai een tafelblad of vensterbank die massief oogt en strak is afgewerkt. Gegarandeerd een schitterend eindresultaat wat lastig niet zelf te realiseren is!

Ben je benieuwd naar alle afwerkingen die wij kunnen realiseren? Bekijk hieronder alle afwerkingen die mogelijk zijn. Vragen over afwerkingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

ABS band ABS band

ABS band is een kunststof laag van 1 of 2 mm dik waarmee je de kopse kanten van plaatmateriaal netjes afwerkt. Deze laag hoeft in principe niet meer behandeld te worden.

Afronden Afronden

Om scherpe losstaande randen te voorkomen is het mogelijk om de kopse kanten van je balk, plaat of plank door ons te laten afronden. Kies eenvoudig welke kanten je graag afgerond wilt hebben en met welke radius. Zo zorg je voor een mooie afwerking, zonder dat je deze zelf hoeft na te bewerken.

Afschuinen Afschuinen

Voor een strakke, moderne afwerking kun je er ook kiezen om de randen te laten afschuinen. Je kunt zelf de diepte van het afschuinen en de kanten waar het op aangebracht wordt kiezen. Afgeschuinde kanten zorgen voor minder scherpe randen en een strakker, afgewerkt aangezicht.

Verstek Verstek

Verstek zagen zorgt voor mooiere, verborgen verbindingen. Bij verstek zagen wordt een haakse verbindingshoek netjes in tweeën verdeeld. Geen haaks op elkaar geplaatste platen meer, maar mooie en strakke hoeken. Waar bouwmarkten alleen “rechttoe-rechtaan” zagen, kunnen wij deze strak in verstek zagen. En ook hier geldt: tot op een tiende van een graad nauwkeurig.

Wil je het hout in verstek gezaagd hebben? Ga dan voor MDF. Zo krijg je een stevig en strak geheel.

Verjongen Verjongen

Verjongen in zijn algemeenheid betekend het verkleinen, of versmallen, van iets. Zo ook bij het toepassen op hout en plaatmaterialen. Een verjongde rand geeft een warm en subtiel effect. Bij ons kan je kiezen voor verjongd recht of rond. Deze afwerking is enkel beschikbaar op onze STULPR tafelbladen.

Verjongen recht Verjongen recht

Verjongen in zijn algemeenheid betekend het verkleinen, of versmallen, van iets. Zo ook bij het toepassen op hout en plaatmaterialen. Een verjongde rand geeft een warm en subtiel effect. Verjongen recht betekent dat de rand vanaf boven eerst een stukje recht loopt en vervolgens onder een hoek van 30° naar binnen toeloopt. Deze afwerking is enkel beschikbaar op onze STULPR tafelbladen.

Verjongen rond Verjongen rond

Verjongen in zijn algemeenheid betekend het verkleinen, of versmallen, van iets. Zo ook bij het toepassen op hout en plaatmaterialen. Een verjongde rand geeft een warm en subtiel effect. Verjongen rond betekent dat de rand vanaf boven rond gefreesd wordt, vervolgens loopt de plaat onder een hoek van 30° naar binnen toe. Deze afwerking is enkel beschikbaar op onze STULPR tafelbladen.

Recht Recht

Ga voor een strakke rechte rand voor een moderne tafel-look. Kies voor bijpassend ABS band, of ga voor een warme multiplex lagen look welke met een transparante lak afgewerkt wordt. Ongeacht voor welke keuze je gaat, het maakt jouw designertafel helemaal af.

Veelgestelde vragen

Dit is heel eenvoudig! Tijdens het bestellen wordt gevraagd in welke vorm je het plaatmateriaal nodig hebt. Klik de juiste vorm aan en vul daarna de bijbehorende afmetingen in.

Start met bestellen