Bank met opbergruimte maken

Een opbergbank is multifunctioneel en met wat sfeervolle kussens wordt de plek zo uitnodigend, dat het zomaar eens je favoriete plek in huis kan worden. Bestel het plaatmateriaal op maat bij OPMAATZAGEN.nl. Om zeker te zijn van een juiste zaaglijst, kun je jouw klus niet béter beginnen dan met een duidelijke schets. Zo krijg je een indruk van het ontwerp van de bank met opbergruimte en heb je direct inzichtelijk wat de afmetingen zijn van het plaatmateriaal wat je nodig hebt!

Ontwerp opbergbank

Ben je op zoek naar een opbergbank met een klep of met een lade? Ga je hem gebruiken aan tafel, in de woonkamer of in de kinderkamer? Alles kan! Een klep is eenvoudig te bevestigen en vraagt minder denkwerk tijdens het ontwerpproces, dan wanneer je kiest voor een lade. Bedenk goed welke spullen je wilt opbergen in de bank en wat de meest gunstige indeling is. Maak een goede schets om je idee concreet te maken. Als je alles goed hebt doordacht is het tijd om te bedenken van welk materiaal je de bank heb beste kunt maken.

Materiaal bank met opbergruimte

Welk hout of plaatmateriaal je kiest is geheel aan jou. Our client Francisco ontwierp zijn eigen bank en koos voor het materiaal MDF Blank en schilderde de opbergbank wit. MDF blank is de meest standaard vorm en wordt vaak gekozen voor het gladde oppervlak en omdat het makkelijk te bewerken is. MDF blank heeft een zuigende werking, waardoor het belangrijk is om het materiaal goed voor te behandelen met een grondverf voordat je het gaat aflakken. De kopse kanten vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer. Lees daarom onze klustip: De kopse kanten van MDF strak lakken.

Bekijk hier als onze MDF

MDF Lakdraag

Je kunt ook een houten opbergbank maken van MDF Lakdraag, dan kost het schilderen minder tijd. MDF Lakdraag is namelijk aan beide zijden voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Door de folie is de zuigende werking van het materiaal sterk verminderd. Het is dus zeer geschikt voor het maken van een opbergbank die je wilt aflakken.

Wil je alles weten over MDF voordat je beslist, bekijk dan deze video.

Multiplex Interieur Populier

Houd je van de Scandinavische interieur-trend? Dan is het materiaal Multiplex Interieur Populier misschien iets voor jou. Dit materiaal heeft een naturel uitstraling en de houtnerf geeft karakter aan het geheel. Je kunt het materiaal schilderen in elke gewenste kleur of je behoudt de naturel uitstraling en bewerkt het alleen met een transparante lak of beits.

Wil je alles weten over Multiplex? Bekijk dan onze productvideo en kom alles te weten.

Steigerhout

Voor een robuuste uitstraling van de bank kun je natuurlijk ook steigerhout gebruiken. Dit is vrij grof materiaal en zorgt voor een stoere look. De steigerplanken zijn gemaakt van vurenhout en de planken zijn niet geschaafd. Het is daarom goed om het materiaal op te schuren wanneer je het gaat gebruiken voor een bank. Dit zorgt voor een nette afwerking en voorkomt dat er nare splinters achterblijven.

Wil je alles weten over steigerhout? Bekijk dan onze productvideo en kom alles te weten.

Vormen en randafwerkingen

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je al het zaagwerk uit handen geven. Wij zagen de gekste vormen en zelfs inclusief randafwerkingen, waardoor jij je zaag écht in de schuur kunt laten staan! Dat scheelt je een hoop tijd en die tijd kun je nu mooi besteden aan een extra goede voorbereiding en afwerking. Want ook bij klussen geldt: haastige spoed is zelden goed. Voorkom dat je gehaast te werk gaat, maar neem er echt de tijd voor. Dit komt ten goede aan het resultaat en het zitplezier!
Bekijk welke vormen en randafwerkingen we voor je kunnen verzorgen

Bekijk hier ons assortiment