MDF Lakdraagfolie

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Lakdraagfolie

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Gemakkelijk te bewerken
  • Folie vermindert absorptie van verf
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Snel en eenvoudig af te lakken met jouw favoriete kleur
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
  • Randen zijn open en hebben extra aandacht nodig

Beschrijving

MDF Lakdraagfolie is voorzien van een witte, sterke folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnenshuis, welke je wilt aflakken. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)650
UitstralingOnafgewerkt
MerkUNILIN
Dikte9 mm, 10 mm, 12 mm, 16 mm, 18 mm, 19 mm, 22 mm, 25 mm, 28 mm, 30 mm, 38 mm
Type MDF
VariantMDF Lakdraagfolie
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurWit
GegrondJa
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

MDF lakdraagfolie platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF lakdraagfolie gemakkelijk online op maat. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen op maat. Bekijk alle beschikbare vormen voor dit plaatmateriaal hieronder in de product configurator. Naast dat wij het materiaal tot op de mm nauwkeurig voor je op maat zagen, kun je het plaatmateriaal ook met diverse (rand)afwerkingen laten afwerken. Zo bestel je MDF met lakdraagfolie gemakkelijk op maat met een verstekrand. Zo wordt de montage van jouw project nog makkelijker.

MDF lakdraagfolie: wat is het?

MDF is één van de meest populaire soorten plaatmateriaal. Dat komt doordat het zeer makkelijk te verwerken én ook nog eens betaalbaar is. MDF Lakdraagfolie, de naam zegt het al, is aan beide zijden voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. De folie zit aan de boven- en onderzijde van de plaat. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnen die je wilt aflakken. MDF Lakdraagfolie is ook wel bekend onder de namen lakgedragen MDF, MDF Lakdraag of MDF grundier.

Weet je niet welke MDF-variant voor jou geschikt is, maar ben je van plan jouw project te gaan verven of lakken? Ga dan voor gegrond of lakdragend MDF. MDF lakdraagfolie heeft een harde en gladde toplaag ten opzichte van gegrond MDF. Dit plaatmateriaal hoef je voor de eerste laag niet te schuren, maar door de gladde toplaag is ontvetten des te belangrijker! Vervolgens kan je dit plaatmateriaal makkelijk verven met een roller. Ga je je plaatmateriaal spuiten? Dan is MDF lakdraagfolie de beste keuze voor jou! De randen van dit plaatmateriaal zijn niet afgewerkt en hebben deze witte laag niet. Werk de randen eerst af met een randsealer voordat je de plaat gaat schilderen.

MDF lakdraagfolie is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. MDF lakdraagfolie is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Lakdragende folie laag toplaag

MDF Brandvertragend Lakdraagfolie, de naam zegt het al, is afgewerkt met een dunne lakdragende folie laag die werkt als een primer. Het is dus eigenlijk een grondlaag! Doordat de afwerking erg glad is, is alleen licht opschuren nog nodig. Ontvetten van het materiaal is belangrijker. Het is een praktische en efficiënte keuze wanneer je jouw project snel en kostenbesparend wilt afronden. Houd er wel rekening mee dat de randen niet afgewerkt zijn en nog extra aandacht nodig hebben.

Plaatmateriaal met een lakdragende folie laag kan je in principe direct aflakken. Het is geschikt voor alle verfsoorten: acryl (watergedragen) en alkyd (terpentine gedragen). Wil je langer van je schilderwerk kunnen genieten of wordt de oppervlakte intensief gebruikt? Breng dan eerst nog een primer laag aan, voordat je de uiteindelijke laklaag gaat aanbrengen.

Beschikbare diktes MDF Lakdraagfolie

MDF lakdraagfolie kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 10 mm, 12 mm, 16 mm, 18 mm, 19 mm, 22 mm, 25 mm, 28 mm, 30 mm en 38 mm.

Bewerken van MDF lakdraagfolie platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen splintert het materiaal niet. Voorboren is niet nodig, enkel aan te raden. Wil je je schroeven uit het zicht? Verzink de schroefgaten dan en plamuur de gaten na het monteren dicht. Door de folie kan het aflakken direct beginnen. Moeten de kopse kanten ook gelakt worden? Deze vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan is het belangrijk de kopse kanten eerst met een randsealer af te werken voordat je deze gaat verven.

Specifieke toepassingen van MDF lakdraagfolie

MDF is het materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot andere plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. De toplaag maakt het een gemakkelijk toe te passen plaatmateriaal zoals tafels, wandplanken, meubilair, bureaus, etc. Kortom, wil je jouw project in een eigen kleur schilderen? Ga dan voor MDF lakdraag.

Alternatieven voor MDF met lakdraagfolie

Is MDF lakdraagfolie toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Bekijk ook het product multiplex populier gegrond. Bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

Aanbevolen combinaties

Randsealer transparant 750ml

Randsealer transparant 750ml

30,17

p/stuk

Schuurpapier 180

Schuurpapier 180

0,97

p/stuk

Houtlijm sneldrogend 250 gr

Houtlijm sneldrogend 250 gr

5,92

p/stuk

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

35,70

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

27,26

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

46,23

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

46,24

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,91

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

123,99

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,64

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2