Maak zelf een tafelblad op maat net als Thom, bekijk hier alle houten materialen

Een tafelblad op maat maken? Thom heeft een tafelblad op maat gemaakt van populieren multiplex. Hiermee heeft hij een bureau voor kinderen een nieuw uiterlijk gegeven. Lees hier meer!

Het tafelblad van Thom

Thom heeft van Multiplex Interieur Populier een nieuw tafelblad gemaakt voor het bureau van zijn zoontje. De poten en de kastjes had hij al en met het op maat gezaagde multiplex heeft hij er een geheel nieuw bureau van gemaakt. Dit heeft hij gedaan door twee stukken multiplex op maat te laten zagen, een brede plaat voor het bureaublad en een dunne plank voor de achterrand. Omdat Thom de andere onderdelen al had, was dit alles wat hij nog nodig had. Zo simpel kan het maken van een nieuw bureau al zijn! Wil je ook een nieuwe tafelblad op maat van multiplex maken? Bestel dan jouw bureaublad op maat bij OPMAATZAGEN.nl!

Bekijk ons assortiment plaatmateriaal

Multiplex Interieur Populier

Multiplex Interieur Populier is een lichte variant van multiplex, zowel in kleur als in gewicht. Dit materiaal wordt gemaakt door meerdere dunne laagjes hout (houtfineer) kruislings te verlijmen tot een plaat. Hierdoor is het materiaal erg sterk, sterker dan massief hout en trekt het aanzienlijk minder krom. Het populierenhout wat bij deze variant van multiplex is gebruikt geeft de plaat een rustig en warm uiterlijk. Het hout heeft namelijk haast geen noesten en de vlammen steken zacht af tegen de rest van het materiaal.

Bekijk Multiplex Interieur Populier in de webshop

Zelf een nieuw tafelblad maken

Wil jij zelf ook een nieuw tafelblad of bureaublad maken? Dat kan! Door plaatmateriaal op maat te zagen kun je er gemakkelijk een nieuw blad van maken. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar het is veel gemakkelijker om dat aan ons uit te besteden. Dan betaal je alleen maar voor het hout wat je nodig hebt én ontvang je het tafelblad al tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd! In deze vier simpele stappen maak jij jouw tafelblad op maat.

Bestel nu een tafelblad op maat!

Opmeten van nieuw tafelblad

Allereerst is het belangrijk om de afmetingen van jouw nieuwe tafelblad of bureaublad op te meten. Dit kun je op twee manieren doen. De eerste manier is om de ruimte op te meten waar het blad komt te staan. Als je jouw tafel op maat wilt maken om in een specifieke ruimte te passen is dit de juiste optie. Je kunt simpelweg de ruimte opmeten waar de tafel of het bureau gaat staan, maar het is vaak ook handig om even een snelle schets te maken van de ruimte. Dan kun je beter inzien hoe de tafel komt te staan in verhouding met de rest van de meubels.

De andere optie is om het bestaande tafelblad op te meten. Dit is de juiste optie als je een nieuw tafelblad of bureaublad wilt maken voor een specifiek onderstel. Als je de afmetingen van jouw nieuwe tafelblad of bureaublad hebt verzameld kun je verdergaan met het uitzoeken van het materiaal.

Welk materiaal?

Wanneer je een tafelblad op gaat maken zijn er een heleboel materialen waar je uit kunt kiezen. Er zijn een aantal eisen waar plaatmateriaal aan moet voldoen als je het wilt gaan gebruiken voor een tafelblad of bureaublad. Constructief moet het materiaal natuurlijk sterk zijn, zeker als de plaat zwaar belast wordt, maar het uiterlijk is ook erg belangrijk. Om je te helpen met je keuze hebben we een aantal plaatmaterialen op een rijtje gezet.

Multiplex

Multiplex is een goede keuze als je een tafelblad of bureaublad wilt maken met een natuurlijke uitstraling. Doordat het bestaat uit dunne lagen fineer van massief hout heeft het een duidelijke houtstructuur. Thom heeft Multiplex Interieur Populier gebruikt voor zijn bureaublad, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor Multiplex Berken, Multiplex Okoumé, Multiplex Beuken of Multiplex Pools Grenen. Als je een wat wildere, natuurlijke uitstraling wilt kun je ook kiezen voor Underlayment Fins Vuren, wat heel erg op multiplex lijkt.

Bekijk hier alle Multiplex in onze webshop!

MDF

MDF is een populair plaatmateriaal bij het maken van meubels. Dit komt doordat het een veelzijdig plaatmateriaal is. MDF bestaat namelijk uit heleboel kleine vezels die onder hoge druk geperst zijn tot een plaat. Hierdoor is de plaat erg glad en vlak en is het gemakkelijk te bewerken. MDF wordt vaak nog overgeschilderd of afgelakt. Om daarmee te helpen zijn er verschillende varianten ontwikkeld, zoals MDF Lakdraag en MDF Gegrond. Ook zijn er variante die gekleurd zijn en alleen maar afgelakt hoeven te worden, zoals MDF Zwart en MDF Grijs. Als je het materiaal direct wilt toepassen kun je er ook voor kiezen om een MDF variant te nemen die al helemaal is afgewerkt, zoals MDF Zwart Gelakt. 

Bekijk hier all MDF in onze webshop!

Timmerpaneel

Timmerpaneel wordt gemaakt van massief hout, en dat is te zien! Het oog als een massief houten plaat, maar als je naar de kopse kanten kijkt zie je dat het materiaal bestaat uit meerdere latten van massief hout. Timmerpaneel wordt vaak gebruikt bij het maken van meubels, dankzij het massieve uiterlijk. Wij hebben in ons assortiment Timmerpaneel Grenen en Timmerpaneel Vuren. We hebben ook panelen van massief eikenhout, voor als je een exclusiever tafelblad of bureaublad wilt maken.

Bekijk hier alle Timmerpanelen

OSB

OSB is een plaatmateriaal wat voornamelijk in de bouw wordt gebruikt. Dit komt omdat het een sterk plaatmateriaal is, maar een vrij ruw uiterlijk heeft. Het is gemaakt van houtsnippers en die structuur is duidelijk zichtbaar en voelbaar. Door de populariteit van de industriële stijl zo je het ook steeds meer gebruikt worden in de interieur- en meubelbouw. Het OSB wat wij in ons assortiment hebben, OSB 3, is van de sterkste klasse die in Nederland beschikbaar is.

Bekijk hier OSB 3

De randen afwerken

Als je het materiaal hebt gekozen waarmee je jouw tafelblad of bureaublad wilt gaan maken is de volgende stap het bedenken wat je met de kopse kanten wilt gaan doen. Bij een bureau of tafel is het belangrijk dat de kopse kanten netjes afgewerkt zijn, je komt er namelijk vaak mee in contact. Ruwe kopse kanten kunnen kleding beschadigen of zelfs schaafwonden als gevolg hebben.

Je kunt de kopse kanten natuurlijk opschuren en aflakken, maar je kunt ze ook door ons laten afwerken. We kunnen ze bijvoorbeeld voor je afronden of afschuinen, om de scherpe randen eraf te halen, maar we kunnen ook decoratieve afwerkingen als een holprofiel of kwartronding op het materiaal aanbrengen. Bekijk alle mogelijkheden op onze pagina over randafwerkingen.

Ga aan de slag!

Als alles helemaal naar wens is, wordt het tijd om te gaan bestellen. Selecteer het gewenste plaatmateriaal en voer in de besteltool de afmetingen en de eventuele randafwerkingen in. Wij zagen het materiaal helemaal voor je op maat en leveren het bij je thuis. Je kunt jouw bestelling ook ophalen bij onze zagerij in Veenendaal. Thuis hoef je alleen nog maar het materiaal naar wens af te werken en het onderstel of de tafelpoten te monteren. Let wel op dat de schroeven die je gebruikt niet langer zijn dan het materiaal, anders steken ze uit en dat is zonde. En zo maak je gemakkelijk een tafelblad van multiplex (of een andere houtsoort) op maat, zodat die precies bij jou in huis past. Succes met je klus!

Bestel hier plaatmateriaal op onze webshop!

Nog niet zeker?

Heb je vragen over onze vakkenkasten, maatwerk meubels of iets anders? Neem gerust contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Neem contact met ons op via klantenservice@opmaatzagen.nl.