MDF Gegrond

Thuiswinkel waarborg
MDF Gegrond
MDF Gegrond
MDF Gegrond

Configureer MDF Gegrond

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

700

Merk

UNILIN

Dikte

12 mm, 16 mm, 18 mm, 9 mm

Type

MDF

Variant

MDF Gegrond

Toepassing

Binnen

Kleur

Wit

Gegrond

Ja

Verlijming

MR, Interieur

Keurmerk

70% PEFC

Type toplaag

Grondlaag / Lakdraagfolie

Toplaag

2 zijdes

Belangrijke informatie

  • Direct klaar voor gebruik
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Grondlaag vermindert absorptie van verf
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF gegrond is voorzien van een een grondlaag aan beide zijden waardoor je direct kan beginnen met schilderen. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnenshuis. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Bitset 31-delig

Bitset 31-delig

35,25p/stuk
Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
MerkUNILIN
Dikte12 mm, 16 mm, 18 mm, 9 mm
Type MDF
VariantMDF Gegrond
ToepassingBinnen
KleurWit
GegrondJa
VerlijmingMR, Interieur
Keurmerk70% PEFC
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

  • Meubels
  • Interieur
  • Kasten
  • Betimmering
  • Ombouw
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

MDF gegrond platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF gegrond gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF gegrond: wat is het?

MDF gegrond is aan beide zijden voorzien van een grondlaag, waardoor het gronden van het materiaal overbodig wordt en je gelijk aan de slag kan met de gewenste kleur verf of lak. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnen die je wilt schilderen en wanneer je snel aan de slag wilt met je klus. MDF is één van de meest populaire soorten plaatmateriaal. Dat komt doordat het zeer makkelijk te verwerken én ook nog eens betaalbaar is.

Weet jij niet welke MDF-variant voor jou geschikt is, maar ben je van plan jouw project te gaan verven of lakken? Ga dan voor gegrond of lakdragend MDF. MDF gegrond heeft een wat ruwere toplaag ten opzichte van lakdragend MDF. Het is belangrijk dit plaatmateriaal goed te schuren voordat je deze gaat afwerken. Door het schuren is ontvetten minder belangrijk, maar mogelijk is dit ook nodig. De randen van dit plaatmateriaal zijn niet afgewerkt en hebben deze witte laag niet. Werk de randen eerst af met een randsealer voordat je de plaat gaat schilderen. Ga je jouw plaatmateriaal spuiten? Dan is MDF met een lakdraagfolie de beste keuze.

MDF gegrond is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Deze plaat is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

MDF gegrond is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF lakdraag is echter niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis. Een MDF-plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat.

Beschikbare diktes van MDF gegrond

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 16 mm en 18 mm.

Bewerken van MDF gegronde platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. MDF blank heeft een zuigende werking, waardoor het belangrijk is om het materiaal goed voor te behandelen met een grondverf voordat je het gaat aflakken. De kopse kanten vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer.

Specifieke toepassingen van MDF gegrond

MDF is het materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Mocht dit een kast, een wand of misschien wel een gehele ombouw zijn? Start je klus met MDF.

Alternatieven voor MDF gegrond

Is MDF gegrond toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Ga dan voor MDF tricoya of bekijk hier onze andere MDF-plaatmaterialen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet