Roomdivider maken van hout

Met een roomdivider verdeel je een ruimte in twee afzonderlijke ruimtes. Je kunt zo heel gemakkelijk sfeer toevoegen. Roomdividers zijn er in eindeloos veel vormen en maten. Maak je hem zelf? Dan kun je hem specifiek afstemmen op de ruimte! Een houten roomdivider maak je eenvoudig zelf. Bestel je materiaal op maat bij OPMAATZAGEN.nl en ontvang het als bouwpakket thuis. Je hoeft ‘m alleen nog maar in elkaar te zetten!

Materiaalsoort houten roomdivider

Met de materiaalsoort kun je een roomdivider aanpassen aan de stijl van je interieur. Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we een groot assortiment aan hout en plaatmateriaal. Laat je inspireren; van steigerhout tot multiplex en van timmerpaneel tot MDF. De keuze is enorm. Wij zetten de top-3 materiaalsoorten op een rij, voor iedere stijl een goede optie!

Bekijk al ons plaatmateriaal in onze webshop

1. MDF - Modern

MDF valt in de categorie vezelplaten. Het heeft een glad en gebruiksklaar oppervlak en een hoge slijtvastheid. Van MDF kun je bijna alles maken! Zo ook een roomdivider met een strakke, moderne uitstraling. Schilder de houten roomdivider vervolgens in de gewenste kleur. Kies bij een lichte kleur MDF Lakdraag als ondergrond. Bij deze variant is er een lakdragende folie op de plaat geperst die gronden overbodig maakt. Dat scheelt flink wat tijd! Wel is het belangrijk dat je de kopse kanten van het MDF bewerkt met een randsealer voor een strak resultaat. Hoe je dit doet lees je in de klustip: De kopse kanten van MDF strak lakken.

Ga je de roomdivider in een donkere kleur schilderen? Gebruik dan MDF Zwart V313. Het afwerken in de juiste kleur kost weinig tijd, omdat de plaat vochtwerend is geproduceerd en al een donkere kleur heeft. De houtvezels zijn gemengd met een zwart pigment, waardoor de plaat tot in de kern zwart gekleurd is. Dit betekent echter niet dat de plaat gitzwart is, de houtvezels zorgen voor een gemêleerd uiterlijk. Om de roomdivider egaal dekkend zwart te krijgen is schilderen nog wel nodig. Let ook hier weer op het behandelen van de kopse kanten van het MDF.

Bekijk alle MDF in onze webshop

2. Underlayment - Eigentijds

Underlayment is van oorsprong een constructiemateriaal dat gebruikt wordt voor het verstevigen van eindeloos veel soorten projecten. Een roomdivider van underlayment geeft een eigentijdse uitstraling. Het wordt gemaakt van Fins vurenhout, wat de plaat een naturel uitstraling geeft door de houtnerf en de blanke kleur. De kopse kanten zijn door de laagjes fraai om te zien en worden vaak in het zicht gehouden. Enige aandachtspunt bij het bewerken van Underlayment Fins Vuren is rekening te houden met de kans op splijten. Lees hoe je dit kunt voorkomen in de klustip: Professioneel gaten boren in plaatmateriaal.

Bestel nu underlayment op maat

3. Multiplex - Naturel

Houd je van de Scandinavische trend in wonen? Ga dan voor Multiplex Interieur Populier of Multiplex Berken. De lichte en naturel uitstraling van het hout maken het materiaal trendgevoelig! Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden. Behandel het multiplex met een transparante lak om het te beschermen tegen vuil en een stootje.

Bekijk alle Multiplex in onze webshop

 

Verschillen in multiplex

Multiplex berken is de populairste vorm van multiplex interieur omdat het kwalitatief de beste keuze is. Het is standaard watervast verlijmd en heeft een duidelijkere houtnerf in vergelijking met populieren multiplex. Bovendien is berken een houtsoort die veel harder is dan populier. Multiplex interieur populier is de lichtgewicht variant van multiplex. Wanneer gewicht een rol speelt in jouw project, is dit dus de perfecte keuze!

Tekening roomdivider

De klanten van OPMAATZAGEN.nl maken de mooiste meubels. Zo heeft Aletta een bed gemaakt dat direct gebruikt wordt als roomdivider in de slaapkamer. Ook Peter maakte een unieke roomdivider die de woonkamer opdeelt in twee gedeelten. Laat je inspireren en ga zelf aan de slag met een nette werktekening en creëer je eigen DIY roomdivider.

 

Van idee naar tekening

Om tot een goed idee te komen kun je het beste op zoek gaan naar mooie voorbeelden. Zoek eens op Pinterest of gewoon via Google. Verzamel de mooiste voorbeelden en maak op basis daarvan je eigen ontwerp.

Vormen en afwerkingen

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je het materiaal voor jouw roomdivider ook in vormen laten zagen. Handig wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met een schuin dak of op het moment dat je een unieke vorm aan de roomdivider wilt geven. Bekijk alle mogelijke vormen hier.
Ook afwerkingen zijn mogelijk; denk aan verstek, een afgeronde rand, een afgeschuinde rand of een andere randafwerking. Ontdek de randafwerkingen hier.

Bekijk plaatmateriaal op maat