IKEA hack: DIY speeltafel met eiken panelen, door Patrick

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

P.M

P.M

NL

Heel makkelijk

3 minuten

Samenvatting

Ben jij ook op zoek naar een kinderbureau mét een opbergruimte voor je kinderen, waardoor ze lekker hun eigen speelplekje hebben? Patrick heeft daar een oplossing voor gevonden door een kinderbureau te maken voor op de speelgoedkist. Hierdoor kunnen zijn kinderen hun speelgoed gemakkelijker kwijt en staat zijn woonkamer opgeruimder. Een echte win-win situatie!

Ben jij ook op zoek naar een kinderbureau mét een opbergruimte voor je kinderen, waardoor ze lekker hun eigen speelplekje hebben? Patrick heeft daar een oplossing voor gevonden door een kinderbureau te maken voor op de speelgoedkist. Hierdoor kunnen zijn kinderen hun speelgoed gemakkelijker kwijt en staat zijn woonkamer opgeruimder. Een echte win-win situatie!

Omschrijving van Patrick

Opbergruimte en een lekker speelplekje in de woonkamer, dat was hard nodig! Mijn kinderen hebben in de loop van de jaren behoorlijk wat speelgoed verzameld en gaan nu ook ieder steeds meer met eigen speelgoed spelen. Zo is mijn zoon echt dol op zijn auto’s en treinen, terwijl mijn dochter juist met allerlei speelgoed speelt en ook graag knutselt. Dus ze hadden behoefte aan een fijne speelplek in de woonkamer met ook veel ruimte om speelgoed op te bergen!

Zelf een kinderbureau-meubel op maat maken

Op zoek naar iets moois!

Dus gingen we op zoek naar een meubel met opbergruimte én een mooi ruim werkblad. We vonden bij Ikea de Småstad speelgoedkist met een lekker grote lade op wielen om al het speelgoed in kwijt te kunnen en bedachten deze te combineren met een ruim speel-/werkblad. Omdat we ook voldoende ruimte rondom de eettafel wilden overhouden, werd dit een blad op maat. Dit bestelden we bij OPMAATZAGEN.nl. Hier kun je allerlei soorten hout op maat gezaagd bestellen. Echt superhandig, want zo netjes krijg ik het zelf natuurlijk nooit! En omdat het een meubel voor de kinderen is, vond ik het ook fijn dat je de randen kunt laten afronden. Is het toch wat minder scherp als ze er tegenaan vallen.

We kozen voor Eiken Timmerpaneel

Voor het werkblad kozen we voor een eiken timmerpaneel van 26 mm dikte en het paneel aan de linker zijkant voor 19 mm. Deze hebben we beide van binnenuit vastgeschroefd aan het IKEA-meubel. Aan de rechterkant steunt het blad op twee poten die we zelf maakten van steigerbuizen met steigerbuisvoetplaten. Deze kochten we bij de bouwmarkt en hebben we zelf gezaagd. Op de voetplaten die op de grond staan hebben we een stuk vilt geplakt tegen het krassen. Tot slot hebben we er leren lussen als handgreepjes op gezet, voor een stoere uitstraling.

Een nieuwe, frisse look!

In deze hoek stond eerst een speelkeukentje, maar dat hebben we voorlopig naar boven verhuisd. In de woonkamer werd er al een tijdje wat minder met het keukentje gespeeld, maar nu het op Abby’s kamer staat is het ineens weer leuk! We hebben ook de muur in de woonkamer een nieuw kleurtje gegeven en hierdoor ziet de woonkamer er meteen helemaal nieuw uit. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Benodigdheden

  • Speelgoedkist Smastad
  • Leren Lussen
  • Steigerbuis (zelf op maat gezaagd)
  • Steigerbuid voetplaat
  • Schroeven, houtboor & schroevendraaier

 

Afmetingen van mijn DIY project

Ongeveer: 151,9 × 53,5 × 50,2 cm (LxBxH)

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van P.M en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 394,52


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken