Thuiswinkel Waarborg

Speelhoek met eiken blad en IKEA SMÅSTAD systeem, door Yvette

Speelhoek met eiken blad en IKEA SMÅSTAD systeem, door Yvette
Speelhoek met eiken blad en IKEA SMÅSTAD systeem, door Yvette
Speelhoek met eiken blad en IKEA SMÅSTAD systeem, door Yvette
Speelhoek met eiken blad en IKEA SMÅSTAD systeem, door Yvette

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

2 minuten

Heel makkelijk

Yvette heeft een hele leuke speelhoek gemaakt. Zij heeft het eiken houten paneel bij ons besteld en heeft het bevestigd aan het bestaande meubel. Ook op verschillende delen is er high tack kit gebruikt wat het geheel stevig maakt. 

Speelhoek met eiken blad en Ikea Smastad systeem, door Yvette

Wij hebben een speelhoek gemaakt gebruik makende van de Ikea Smastad, een eiken blad en steigerbuizen 40mm incl. koppeling. Het achterbord is behandeld met grond- magneet- & schoolbordverf.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Er is begonnen met het in elkaar zetten van het Ikea meubel. Hierna hebben wij de leren greepjes bevestigd (elders online gekocht). Hierna zijn we aan de slag gegaan met het eiken blad. Wij hebben ervoor gekozen deze te schuren met een korrel 120 en de kanten zelf af te werken. Het blad is zonder randafwerking best 'scherp', hier zal iets mee moeten. Na het afschuren is het blad behandeld met een vergrijzende olie om deze te beschermen en op kleur te brengen. De opstaande plank is met behulp van high-tack kit en een 4-tal schroeven aan het blad bevestigd.

Na deze voorbereidingen zijn we de steigerdelen (elders online gekocht) aan de onderkant van het blad gaan bevestigen. Wij hebben gekozen voor steigerdelen van ca. 42mm, zie ook de foto's. Opvolgend hieraan is het blad op het Ikea meubel geplaatst. Wij hebben ervoor gekozen om deze met high-tack kit en een 4-tal schroeven aan de onderkant (vanuit de binnenkant) van het meubel vast te zetten.

Het laatste onderdeel is het achterbord. Deze is aan de voor- en achterzijde eerst in de grondverf gezet. Na het drogen hebben wij 3 lagen magneetverf aangebracht en daarna 3 lagen krijtverf (advies van de verfzaak). Het bord steunt deels op de plint en is even 'dik' besteld als de plint. Verder hebben wij deze vastgeschroefd aan het eikenblad en het Ikea Meubel.

Afmetingen van mijn DIY project

210,0 x 52,1 x 50,0 cm (L x B x H)

Mijn kluservaring

Alles netjes op maat! Complimenten! 

Wat anderen met MDF en Timmerpanelen maakten

Geen resultaten gevonden