IKEA hack: Speelhoek IKEA SMÅSTAD hack met eiken, door Nikki

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Nikki

Nikki

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Wij hebben een speelhoek gerealiseerd met de Ikea speelgoedkist/bank Smastad. Bovenop is een eiken plank met opstaande rand gemaakt (bescherming van de muur). Aan de achterzijde is een 'huisje' bevestigd. Deze is behandeld met magneet- & schoolbordverf.

Massief eiken bureaublad

Wij hebben een speelhoek gerealiseerd met de Ikea speelgoedkist/bank Smastad. Aan deze speelgoedkist zijn leren handgreepjes bevestigd.

De eiken timmerpanelen zijn eerst licht opgeschuurd en vervolgens behandeld met een matte houtlak. De smalle plank is als opstaande rand recht op de grote plank bevestigd door middel van schroeven vanaf de onderzijde. Vervolgens is de grote plank door middel van vier schroeven op de speelgoedbank bevestigd. Om de plank uiteindelijk te laten steunen op de grond zijn er zwarte steigerbuizen en ronde voetplaten gebruikt.

Het zwarte huisje is gemaakt van MDF. Deze is eerst voorzien van twee lagen grondverf en daarna is deze zes maal behandeld met een magneetverf . Vervolgens zijn er twee lagen schoolbordverf aangebracht. De plaat is heel iets kromgetrokken, dus we hadden beter ook de achterzijde van de plaat helemaal mee kunnen verven. Het huisjes steunt op de plint, maar is ook aan de achterzijde door middel van schroeven op verschillende punten aan de plank bevestigd.

De afmetingen van het project

190,0x50,0x50,0 (LxBxH)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Nikki en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 417,42


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken