5 klustips voor iedereen zonder handige vader!

Klussen wordt al generaties lang doorgegeven van vader op zoon én vader op dochter. Bedenk maar eens van wie jij hebt geleerd om te schilderen, te behangen of om een gat te boren in de muur. Nu zijn natuurlijk niet alle papa’s even handig! Daarom hebben we voor diegenen, bij wie het aan wat kluskennis ontbreekt, een aantal klustips op een rijtje gezet. En met OPMAATZAGEN.nl kan iedereen klussen; onze zaagspecialisten gebruiken hun kunde om het materiaal op de millimeter nauwkeurig te zagen. Dan kun jij direct starten met de rest van de klus!

Klustip 1: Zo lak je de kopse kanten van MDF

Je hebt een eigen ontwerp gemaakt, de onderdelen laten zagen bij OPMAATZAGEN.nl en je bent er klaar voor om het project in elkaar te zetten en af te werken. Maar: hoe zorg je ervoor dat de kopse kanten mooi worden?

Ontdek hoe je kopse kanten lakt

Klustip 2: Handige inmeettips die je nooit meer vergeet

Ga je klussen, dan is het natuurlijk wel noodzakelijk om de juiste afmetingen te bepalen. En hoe pak je dat nu aan? Het bepalen van de maten van een meubel komt erg nauwkeurig, lees je daarom goed in!

Lees onze inmeettips

Klustip 3: Professioneel gaten boren in plaatmateriaal

Het boren van gaten in hout is een van de meest toegepaste technieken. Het lijkt heel makkelijk, dat is het eigenlijk ook, maar toch zijn er altijd een aantal tips die ervoor zorgen dat je nóg beter wordt in het boren van gaten!

Ontdek het hier

Klustip 4: In 6 stappen zelf mooi en egaal schilderen

Of je nu MDF gaat schilderen in jouw favoriete kleur of massief hout van een transparante laklaag gaat voorzien, deze schildertips gaan je helpen om een mooi strak resultaat te krijgen!

Lees de 6 stappen hier!

Klustip 5: Zelf onzichtbare houtverbindingen maken

Voordat je materiaal gaat bestellen bij OPMAATZAGEN.nl is het verstandig om na te denken over de manier waarop je het gaat monteren. Ga je schroeven gebruiken? Deuvels? Of lijm? Deze accessoires kun je bij OPMAATZAGEN.nl gemakkelijk mee bestellen.

Zo maak je onzichtbare verbindingen!

Tekst en uitleg

Ben je op zoek naar meer klustips of tekst en uitleg over een bepaald product? Bekijk ons blog. Mocht je alsnog vragen hebben, dan helpen we je graag via klantenservice@opmaatzagen.nl.

Bekijk ons assortiment