Multiplex ombouw IKEA BESTA kast, door Thomas

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Thomas

Thomas

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Eerst drie Ikea besta kastjes met witte deuren en scharnieren gekocht. Dat vonden we een beetje saai, dus wilden we een houten ombouw maken. Om het wat hipper en meer eigen te maken. Wij kozen voor berken multiplex 18 mm.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Eerst 6 stukken 18 mm multiplex op maat besteld. 4x verticaal stuk en een boven- en onderkant. De ombouw is dieper dan de kasten zodat de deurtjes mooi vlak sluiten met de ombouw. Het hout geschuurd om de randen minder scherp te maken, daarna met matte blanke lak voor binnen gelakt. Bij het monteren heb ik de kasten liggend, met tussen iedere kast een plank, met extra lange verbindingsbouten aan elkaar bevestigd. Vervolgens heb ik de twee zijkanten en de boven- en onderkant met schroeven vastgezet. Van binnen naar buiten, zodat de schroeven niet zichtbaar zijn. Ik heb hiervoor 4 lijmklemmen gebruikt om alles netjes op z’n plek te houden. Wel even voorboren en schroef met een ringetje gebruiken want anders lukt het niet in spaanplaat. We hebben er daarna nog poten onder gezet. Bij het recht opzetten een kratje bier eronder gebruikt, zodat de pootjes niet afbraken. Ik heb er aan de achterzijde nog een metalen kruisverband tegenaan geschroefd zodat de kast stabiel blijft. Deurtjes van Ikea erop gezet en klaar!

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

187,4 cm x 128,1 cm x 41,5 cm (lengte, hoogte, diepte)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken