Keukenkast deurtjes maken van underlayment

De keuken is in veel huishoudens de verzamelplek in huis; alle gezinsleden komen hier meerdere keren per dag samen. Dit samenzijn wordt natuurlijk nog aangenamer als de keuken er netjes afgewerkt uitziet! Ben je toe aan een nieuwe keuken, maar ben je daar nog voor aan het sparen? Maar zijn je keukenkastdeurtjes toch écht aan vervanging toe? Voor een minimale investering kun je jouw keukenkastdeurtjes vervangen met underlayment. Je keuken knapt er direct van op, zonder al te veel inspanning. Wij vertellen je hoe!

Keukenkast deurtjes van underlayment

Underlayment is een stoer en eigentijds materiaal dat je steeds meer terugziet in interieurs, restaurants, cafés en openbare gelegenheden. Het is een betaalbaar constructiemateriaal dat voorheen gebruikt werd om constructies te verstevigen, bijvoorbeeld vloeren.
Underlayment Fins Vuren is de variant die je bij OPMAATZAGEN.nl op maat kunt bestellen. Het materiaal heeft een goede zichtkwaliteit. De kwaliteitsaanduiding is II/III, wat vergelijkbaar is met B/CP kwaliteit. Door deze goede zichtkwaliteit is Underlayment Fins Vuren ook geschikt om te gebruiken voor decoratieve toepassingen, bijvoorbeeld keukenkastdeurtjes. Het wordt gemaakt van Fins vurenhout, wat de plaat een naturel uitstraling geeft door de houtnerf en de blanke kleur.

Bestel Underlayment op maat!

Wat is Underlayment Fins Vuren precies?

Underlayment Fins Vuren is een multiplex dat bestaat uit 7 lagen en wordt gemaakt van Fins vurenhout. Net als andere soorten multiplex bestaat Underlayment Fins Vuren uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat zeer sterk is en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van zulke soorten multiplex in vergelijking met massief hout. De kopse kanten zijn door de laagjes fraai om te zien en worden vaak in het zicht gehouden. Enige aandachtspunt bij het bewerken van Underlayment Fins Vuren is rekening te houden met de kans op splijten. Lees hiervoor onze klustip: Professioneel gaten boren in plaatmateriaal.

Bestel Underlayment Fins Vuren op maat!

De toepassingen van Underlayment Fins Vuren

Underlayment Fins Vuren heeft sterkere vochtwerende eigenschappen. Het is daarom geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes en daarom is het ook zeer geschikt in de keuken.

Behandelen underlayment

In principe hoef je underlayment niet te behandelen bij gebruik in de keuken, want de plaat is van nature al vochtwerend. Toch is het verstandig om voor langer plezier van jouw keukenkastdeurtjes het materiaal te bewerken. Wil je de naturel uitstraling van underlayment behouden? Gebruik dan een transparante lak, olie of beits. Hiermee bescherm je het materiaal tegen vuil en vocht en blijft het langer mooi.

Vind je het belangrijk om alleen de houtnerf terug te zien op de keukenkastdeurtjes? Dan kun je het materiaal behandelen met een olie, beits of lak in de kleur die past bij jouw interieur. Vergeet in dit geval niet om de kopse kanten van het materiaal goed te bewerken. Gebruik een randsealer om de kopse kanten van underlayment vochtwerend te maken.

Zelf maken keukenkastdeurtjes

Het is goed mogelijk om keukenkastdeurtjes zelf te maken en vervangen. Wij geven je graag wat tips & tricks om gegarandeerd te zijn van van een mooi eindresultaat. Iets om trots op te zijn! Het begint met een zeer secuur werkje, namelijk het opmeten van de bestaande deurtjes.

Inmeten keukenkastdeurtjes

Het resultaat van de nieuwe keukenkastdeurtjes wordt bepaald door de juiste afmetingen en de manier van monteren. En natuurlijk het zaagwerk, maar dat nemen wij voor je uit handen. Maak een simpele schets van jouw keuken, zodat je eenvoudig de maten kunt toevoegen na het meten. Doe dit met een goede rolmaat!

Onze tip: meet de huidige afmetingen van de deurtjes op en houd dat aan. Een alternatief is om de buitenste maten van de kastjes op te meten en er dan links en rechts 2 mm af te halen. Zo passen alle deurtjes netjes naast elkaar.
Het kan helpen om iemand de maten te laten nameten die jij hebt bepaald. Pas dan heb je écht een keukenkastdeurtje op maat!

Bestel Underlayment op maat!

Gebruik keukenkast scharnier (soft close)

Keukenkast scharnieren zijn scharnieren die werken zonder pen en worden ook wel potscharnieren of inboorscharnieren genoemd. Deze scharnieren zijn onzichtbaar weg te werken, waardoor je bijvoorbeeld keukenkastdeurtjes zo goed als naadloos op elkaar aan kunt laten sluiten. Verder hebben deze scharnieren vaak ook een ‘open-stand’, dat wil zeggen dat ze een vaste stand hebben als ze open staan en dus niet heen en weer bewegen. Het soft-close systeem zorgt ervoor dat ze geluidloos sluiten.

Een keuken scharnier monteren is eenvoudig, mits je de juiste gereedschappen hebt. Het is namelijk nodig om met een potboor een rond gat in de deur te boren zodat het scharnier erin valt. Het is heel belangrijk om de plek van het scharnier goed op te meten voordat je begint met boren. Het grote voordeel van deze scharnieren is dat ze verstelbaar zijn, ook na de montage.

Op maat bestellen underlayment

Als je de juiste afmetingen hebt bepaald, kun je het underlayment voor de keukenkastdeurtjes bestellen. OPMAATZAGEN.nl zaagt met veel plezier het hout op de millimeter nauwkeurig. Daar hoef jij je dus geen zorgen om te maken! Bestel underlayment met een dikte van 18 mm, zodat het hout ook dik genoeg is voor het bevestigen van het scharnier.

Randafwerking toevoegen

Het kan mooi zijn om de randen af te werken met een afronding. Dit geeft een zachte uitstraling aan het resultaat; de finishing touch. OPMAATZAGEN.nl kan ook de randafwerking alvast voor jou verzorgen. Tijdens het bestelproces kun je de randafwerking optioneel toevoegen. Benieuwd naar alle randafwerkingen die we voor je kunnen verzorgen? Klik hier voor een overzicht.

Bekijk ons assortiment