Een slaap- en speelparadijs maken, net als Hilde!

Hilde heeft van haar kasten een bed en speelplatform gemaakt met op maat gezaagd Underlayment en MDF! Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder!

Maak iets nieuws met wat je al hebt!

Jouw interieur een nieuwe look geven hoeft niet altijd met nieuw meubilair gedaan te worden. Er zijn al heel veel dingen die je kunt doen met de meubels die je al hebt! Een frisse verflaag op die oude kast, een nieuwe stoffering op die versleten stoel of zelfs een heel nieuw meubel door je oude meubels om te bouwen! Dit is wat Hilde heeft gedaan met haar kastjes en op maat gezaagd Underlayment en MDF. Het eindresultaat? Een toffe combinatie tussen bed en speelplatform!

Het mooie van zelf iets maken

Dankzij grote woonwinkels en het internet is het aanbod aan meubels groter dan het ooit geweest was. Als consument heb je dus heel veel keus. Toch is het moeilijk om iets te vinden wat helemaal past bij jouw wensen en eisen. Waarom is dat? Omdat jij uniek bent! Je hebt een unieke smaak, unieke wensen én een uniek interieur. Het is heel moeilijk om iets te vinden wat aan al jouw criteria voldoet, dus waarom maak je het niet zelf? Dan bepaal jij de vorm, stijl, en afmetingen en haal je iets unieks in huis. Je hoeft niet alle onderdelen zelf te maken, je kunt bijvoorbeeld ook bestaande meubels gebruiken en daarvan jouw unieke project maken. Dit is wat Hilde ook heeft gedaan!

Wat Hilde heeft gemaakt

Hilde heeft kastjes van de IKEA gebruikt als basis voor haar project. Dit scheelt een hoop technisch gedoe tijdens het klussen en geeft een nieuw doel aan de kastjes! De kastjes zijn uiteraard niet helemaal die juiste maat, dat is nu eenmaal zo met kant-en-klare meubels, maar dat heeft ze handig opgelost door MDF Blank als opvulling aan de randen te plaatsen. Dit is wat Hilde er zelf over te zeggen had:

Bed/speelplatform met opbergruimte gemaakt met 18mm op maat gezaagd Underlayment Fins Vuren van jullie in combinatie met IKEA Metod boven- en onderkasten. De passtukjes links en rechts zijn ook van jullie, van 18 mm MDF en moeten nog afgelakt worden. Het Underlayment blijft naturel. Onze zoon is er super blij mee!

Fijn dat hij er blij mee is Hilde! We hopen dat hij er nog lang plezier van mag hebben!

Ga zelf aan de slag!

Wil jij ook aan de slag gaan? Super! Je kunt iets helemaal zelf bedenken en maken, maar je kunt ook aan de slag gaan met meubels die je al hebt! Wil je oude kastjes ombouwen tot iets nieuws, een nieuw tafelblad maken, of iets heel anders? Dat kan allemaal. Het idee laten we aan jou, maar we hebben wel alvast een kleine selectie gemaakt van plaatmateriaal wat een mooie toevoeging kan zijn voor jouw project.

Underlayment Fins Vuren

Underlayment Fins Vuren is het materiaal wat Hilde ook heeft gebruikt voor haar project. Het is een plaatmateriaal wat erg lijkt op multiplex. Net als multiplex bestaat het uit meerdere lagen houtfineer die kruislings op elkaar verlijmd zijn, in dit geval zijn de lagen gemaakt van vurenhout. Dit vurenhout is licht van kleur en heeft een duidelijke houtstructuur, dankzij de zichtbare houtnerf en de noesten. Met dit materiaal geef je jouw project een natuurlijk tintje.

Bekijk Underlayment Fins Vuren in de webshop

OSB 3

OSB 3 is een vezelplaat. Dit betekent dat het bestaat uit houtvezels die geperst zijn tot een plaat. Bij OSB 3 worden daar houtsnippers voor gebruikt en dat zie je! De zichtbare houtsnippers geven het materiaal een stoer uiterlijk en zorgen ervoor dat het super stevig is. OSB 3 past goed bij een industriële stijl en steekt mooi af bij zwarte onderdelen.

Bekijk OSB 3 in onze webshop

MDF Zwart

Over zwart gesproken… MDF Zwart is een MDF plaat die tot in de kern zwart gekleurd is. Net als OSB is MDF een vezelplaat, maar waar bij OSB grove houtsnippers worden gebruikt, worden er bij MDF hele kleine houtvezels gebruikt. Hierdoor heeft het materiaal een strakker uiterlijk en is het ook veel vlakker. Bij MDF Zwart is er tijdens het productieproces een zwart pigment toegevoegd. Daardoor is het materiaal tot in de kern zwart gekleurd. Je ziet hier en daar nog wel wat houtvezels zitten, waardoor het materiaal een gemêleerd uiterlijk heeft.

Bekijk MDF Zwart in onze webshop

Multiplex Interieur Populier

Multiplex Interieur Populier is een lichte multiplex plaat. Niet alleen van kleur, maar ook van gewicht! Het populierenhout wat hiervoor is gebruikt heeft een rustige uitstraling doordat vlammen veel minder opvallen en er haast geen noesten op aanwezig zijn. Dit is dan ook het grote verschil met Underlayment Fins Vuren, wat een veel wildere uitstraling heeft. Multiplex Interieur Populier past goed bij een licht en vrolijk interieur, bijvoorbeeld met een Scandinavische stijl.

Bekijk Multiplex Interieur Populier in onze webshop

Timmerpaneel Grenen

Als je iets wilt maken wat een massief houten uitstraling heeft hoef je niet verder te kijken dan timmerpaneel. Timmerpaneel wordt gemaakt door massief houten latten met elkaar te verlijmen. Hierdoor ontstaat een plaat die eruit ziet als een massief houten plaat, maar in feite bestaat uit meerdere stukken hout. Deze variant van timmerpaneel is gemaakt van grenenhout. Grenenhout is een wat taaiere houtsoort met een lichte kleur. Het lijkt qua uiterlijk aardig op vurenhout, maar is net wat meer oranje van kleur. Het heeft daardoor ook een wat warmere uitstraling.

Bekijk Timmerpaneel Grenen in onze webshop

En nog veel meer!

Het plaatmateriaal wat je hierboven ziet is uiteraard niet alles wat we in ons assortiment hebben. Voor het hele assortiment kun je kijken in onze webshop, we hebben daar verschillende soorten plaatmateriaal. Bij elk product staat een beschrijving waarin je vindt wat voor materiaal het is, waarvoor je het kunt gebruiken en hoe je het moet behandelen. Neem dus gerust even een kijkje in het assortiment en klik eens een plaatmateriaal aan wat je er mooi uit vind zien. Dan zie je snel genoeg of je het kunt gebruiken voor jouw klus!

Bekijk ons assortiment!