Een display op maat van MDF of Spaanplaat

Displays zijn meubelstukken die zijn gemaakt om een bepaald product of een bepaalde dienst tentoon te stellen; daarom ook de naam display, wat letterlijk tentoonstellen betekent. Ze worden veel gebruikt op beurzen en in grote winkels. Vaak worden de nieuwste of beste producten of speciale acties erop tentoongesteld. In dit artikel lees je waar je displays van kunt maken en hoe je ze gemakkelijk op maat kunt bestellen of maken.

Weet je al wat voor display je wilt hebben en waar je het van wilt maken? Bestel dan jouw kubus of zuil op maat van spaanplaat of MDF bij OPMAATZAGEN.nl! Kies het gewenste materiaal en voer de gewenste vorm en afmetingen in! Bekijk ons assortiment en ga aan de slag!

Een display op maat

Een display wordt vaak gemaakt op basis van een zuil van houten plaatmateriaal of karton. Kartonnen displays kunnen na gebruik vaak niet meer hergebruikt worden, maar displays van houten plaatmateriaal gaan veel langer mee. Als je een display dus meerdere keren wilt gebruiken kun je het beste een display van plaatmateriaal maken. Displays van plaatmateriaal kunnen gemakkelijk op maat gemaakt worden omdat alle elementen uit een grotere plaat moeten worden gezaagd. Er zijn heel veel verschillende varianten plaatmateriaal, waardoor je ook heel veel keuze hebt voor de uitstraling van jouw display.

Varianten van plaatmateriaal voor een display

Displays kunnen gemaakt worden van verschillende soorten plaatmateriaal. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en specifieke eigenschappen. We gaan daarom de mogelijkheden even langs.

MDF

MDF is het meest populaire plaatmateriaal in de meubel- en interieurbouw. Het is gemakkelijk te bewerken en daarnaast ook in vele varianten beschikbaar. Vaak worden zuilen, sokkels en statafels dan ook gemaakt van een variant van MDF. MDF moet je eerst goed gronden voordat je het kan aflakken, maar je kunt ook kiezen voor een variant van mdf met een grondlaag of een aangebrachte lakdragende folie. Varianten als MDF Zwart Gelakt kunnen zelfs zonder verdere behandelingen kunnen worden toegepast bij het maken van een display. Extra handig: laat de randen in verstek zagen, zo heb jij een naadloze kubus!

Spaanplaat

Spaanplaat, ook wel board genoemd, is een populair plaatmateriaal in de meubelbouw. Veel tafelbladen met een kunststof toplaag hebben bijvoorbeeld een kern van spaanplaat. Het leent zich dus ook goed voor het maken van een display. Als je de basisvariant, Spaanplaat Naturel, wilt gaan gebruiken is het nog wel belangrijk om het materiaal te behandelen voordat je het gaat gebruiken. Hierdoor bescherm je het materiaal tegen vocht en ziet het er ook gewoon een stuk beter uit. Spaanplaat Gemelamineerd Wit heeft al een afgewerkte toplaag en kan voor het maken van een display direct worden toegepast.

Multiplex en betonplex

Een display van multiplex heeft een natuurlijke uitstraling door de zichtbare houtnerf. Er zijn verschillende houtsoorten waarvan multiplex wordt gemaakt, elk met een eigen uitstraling. Je kunt dus zelf kiezen welke uitstraling je voor je display wil hebben. Berken en populieren multiplex heeft bijvoorbeeld een vrij lichte kleur terwijl onder andere okoume multiplex een wat donkere, warme kleur heeft. Er is ook multiplex met een kunststof toplaag beschikbaar. Dit heet betonplex en is gemaakt om tegen een stootje te kunnen. De toplaag is glad en in een egale kleur afgewerkt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat dit materiaal ook prima buiten kan worden gebruikt, als de kopse kanten met een randsealer worden gedicht. Je kunt hiermee dus ook displays voor buiten maken.

OSB

OSB is een plaatmateriaal wat vooral in constructies wordt gebruikt. Het wordt gemaakt van houtsnippers en is erg sterk. De houtsnippers waarvan het gemaakt is zijn zichtbaar wat het materiaal een ruw uiterlijk geeft. Dit ruwe uiterlijk is tegenwoordig erg populair en je ziet het dan ook steeds vaker terug in meubels en decoratieve projecten. Een display van OSB geeft jouw stand of winkel een industriële tintje, zeker als het gebruikt wordt in combinatie met MDF Zwart.

Een display op maat (laten) maken

Een display op maat kun je eenvoudig zelf maken met op maat gezaagd plaatmateriaal. Je hoeft het dan alleen nog maar in elkaar te zetten en af te werken. Bepaalde onderdelen en displays kun je ook helemaal gemonteerd bestellen, dan hoef je het dus alleen nog maar af te werken! Wat alle mogelijkheden zijn lees je hier.

Een display op maat maken
Een display kun je eenvoudig zelf op maat maken. Je kunt aan de hand van de schets die je hebt gemaakt eenvoudig plaatmateriaal bestellen met de juiste afmetingen. Tijdens het bestellen kun je zélfs een verstekrand op het MDF aan laten brengen aan de kopse kanten voor een onzichtbare verbinding! Het grote voordeel van losse materialen bestellen voor een display is dat je de display makkelijker kan vervoeren naar de plek waar je het gaat gebruiken. Ga je bijvoorbeeld naar een beurs? Dan is het best onhandig om hele displays mee te zeulen. Als je alleen de materialen meeneemt scheelt dat heel veel laadruimte, handig toch? Voor grotere displays is het aanbevolen om de constructie te verstevigen met ribben. Dit kan je doen door dunne latjes hout vast te lijmen aan de hoeken. Deze latjes kun je in de webshop op maat mee bestellen.

Wil je een display van board bestellen? Vaak wordt met board spaanplaat bedoeld. Ben je op zoek naar een display van bijvoorbeeld hardboard of lakboard? Vaak zijn dit ander soort displays dan die wij verkopen. Een display van board wordt vaak gebruikt om posters op te drukken of om als prikbord te gebruiken. Je kunt zelf een display van board maken door alle onderdelen op maat te bestellen bij ons.

Een display op maat bestellen
Je kunt uiteraard ook een voorgemonteerde display bestellen. Deze displays worden gemaakt van MDF Blank, MDF Lakdraag, MDF Zwart V313, Mulitplex populier interieur, Underlayment Fins Vuren en OSB. De dikte van het plaatmateriaal is standaard 9mm, wat voor veel toepassingen ruim voldoende is. Mocht de constructie groter zijn dan gemiddeld zullen wij verstevigende ribben plaatsen. Je kunt ook kiezen uit andere diktes, het actuele aanbod vind je in onze webshop. Een display op maat bestellen doe je door tijdens het bestellen bij de vormen de gewenste 3D-vorm te selecteren. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende kubussen en zuilen (sokkels) die je allemaal met eigen afmetingen kunt bestellen. Als je alle gegevens van jouw gewenste display hebt ingevoerd zie je gelijk wat de prijs van jouw display is.

Het afwerken van jouw display op maat
Vaak wordt een display afgewerkt voordat het gebruikt wordt. Displays van bijvoorbeeld MDF Lakdraag, Multiplex, Underlayment en OSB hoeven na montage alleen maar afgelakt te worden. Displays van van bijvoorbeeld blank of vochtwerend MDF moeten eerst nog wel gegrond worden. Als je een display maakt van spaanplaat is het ook erg belangrijk om het materiaal eerst goed te gronden. Werk je met Betonplex, Meubelpaneel of gelamineerd Spaanplaat? Dan hoef je het materiaal niet meer af te werken.

Bestel jouw display op maat!

Ga jij zelf een display maken of zoek je een gemonteerde display op maat? Dan ben je bij OPMAATZAGEN.nl aan het juiste adres! Bij ons kun je gemakkelijk alle onderdelen bestellen voor jouw display op maat, volledig op maat gezaagd en, als je dat wilt, afgewerkt met een strakke verstekrand! Bij ons kun je displays laten maken van onder andere MDF. Als je zelf een display gaat maken zijn er nog veel meer materialen waar je uit kunt kiezen! Kijk snel in onze webshop voor het actuele aanbod en start je nieuwe klus!

Een display op maat van MDF of Spaanplaat bestel je eenvoudig bij OPMAATZAGEN.nl. Kies uit de lijst van ondersteunde plaatmaterialen en geef aan welke vorm je wilt tijdens het bestellen.

Bestel een display op maat!