Een vloer van underlayment maken

Formaten van underlayment vloerdelen

Een hele plaat underlayment is 244 cm bij 122 cm. Om een gehele plaat ongezaagd toe te passen is niet aan te bevelen. Deze platen zijn vrij groot waardoor je een ongelijke verdeling van platen over je vloer krijgt, wat het geheel een wat rommelig uiterlijk geeft. Om dit te voorkomen kan je underlayment op maat (laten) zagen, zo kan je de vloer in jouw huis op maat en beeldschoon maken! Je kan er planken van maken die lijken op parket en laminaat, maar je kan er ook veel meer andere vormen mee maken. Vierkant gezaagd underlayment kan je bijvoorbeeld inzetten als vloertegel en met rond gezaagd underlayment kan je onder andere een plateau voor een podium maken, ideaal voor een buurthuis of eigen zaal!.

Welke vorm je ook kiest voor jouw underlayment vloerdelen, het is belangrijk om de ruimte eerst goed op te meten en op basis daarvan een schets te maken van jouw indeling. Op die manier voorkom je dat je er later achter komt dat jouw indeling in de werkelijkheid niet de uitstraling heeft die je had verwacht.

Underlayment op maat bestelen

Underlayment vloerdelen afwerken

Als je underlayment als vloer wilt gebruiken is het belangrijk om het materiaal eerst goed af te werken. Hiermee bescherm je het hout tegen vocht en verleng je ook de levensduur van het materiaal. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat kan dit op verschillende manieren. Allereerst kan je het materiaal transparant aflakken. Hierdoor blijven de fineren zichtbaar en behoud je dus de robuuste, natuurlijke uitstraling. Je kan binnen de transparante (of blanke) lakken kiezen tussen een matte en glanzende lak. Een matte lak valt minder op en zal de natuurlijke uitstraling het minst beïnvloeden. Een glanzende lak heeft een zichtbaar effect op het houtfineer. Het geeft hierdoor ook een meer klassieke uitstraling aan het materiaal.

Met een beits als bijvoorbeeld greywash of whitewash kan je underlayment een verweerd uiterlijk geven. Dit is met name mooi bij underlayment van vurenhout, wat van hetzelfde is materiaal is gemaakt als steigerhout. Beitsen als greywash en whitewash zien eruit als een waas die over het materiaal heen ligt. De houtstructuur blijft nog steeds zichtbaar onder de beitslaag.

Wil je de houtstructuur helemaal niet terugzien in jouw vloer? Dan kan je het materiaal beschilderen met een dekkende verf of lak. Dit kan je natuurlijk doen in strakke kleuren als wit, grijs, zwart of bruin, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit te doen in felle, vrolijke kleuren of zachte, gebroken kleuren. Als je een underlayment vloer gaat maken uit allemaal kleine vierkanten is het ook heel leuk om verschillende kleuren te gebruiken. Hierdoor ontstaat er een uniek mozaïek van kleuren.

Underlayment vloerdelen op maat bestellen

Bij OPMAATZAGEN.nl kan je gemakkelijk underlayment platen op maat bestellen. We zagen het voor je tot op millimeter nauwkeurig in verschillende vormen en maten. Zo kan jij met underlayment op maat de mooiste vloeren leggen! In onze webshop kan je gemakkelijk jouw bestelling maken met onze handige tool. Als de bestelling is voltooid gaan we direct voor je aan de slag. Als al het zaagwerk klaar is leveren wij jouw bestelling netjes aan huis. Zo hoef je zelf het materiaal alleen nog maar af te werken en jouw vloer te leggen, dat is ècht handig!

Bestel Underlayment op maat in onze webshop of neem contact op met onze klantenservice.

Underlayment op maat bestellen