Opbergkist van hout zelf maken

Opbergkisten van hout zijn erg populair. Het is natuurlijk altijd handig om een goede, ruime opbergkist te hebben. Dit gaat zeker op wanneer je kinderen hebt en veel speelgoed op te bergen hebt, maar je kunt ook een opbergkist gebruiken voor het opbergen van andere spullen die je liever uit het zicht hebt liggen, zoals gereedschappen, hobbymateriaal of voer voor de huisdieren. Een houten opbergkist heeft vaak de voorkeur, om meerdere redenen. Op de eerste plaats past hout in ieder interieur en kun je het, indien gewenst, bewerken tot een kleur die afgestemd is op het bestaande interieur. Daarnaast is hout sterk en duurzaam, waardoor je lang plezier hebt van de opbergkist van hout. Wil jij een eigen houten opbergkist maken? Dan kun je al het benodigde hout voordelig bestellen bij OPMAATZAGEN.nl.

Welke materialen heb je nodig voor een houten opbergkist?

Als je een opbergkist van hout wilt maken, dan heb je op de eerste plaats natuurlijk hout nodig. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je hout kopen in de gewenste houtsoort, volledig op maat gezaagd. Het is verstandig om ook latten te gebruiken ter versteviging van de houten opbergkist. Natuurlijk heb je goede schroeven nodig voor het monteren van de houten opbergkist en je kunt het best gebruik maken van een pianoscharnier. Voor de afwerking kun je gebruik maken van bijvoorbeeld verf, beits, olie of was.

Bekijk hier de accesoires

Welke gereedschappen gebruik je voor de houten opbergkist?

Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen in huis hebt om lekker door te kunnen werken aan je opbergkist van hout. Je hebt onder meer een accuboor, een houtboortje en een verzinkboortje nodig. Daarnaast heb je een schroefmachine of goede schroevendraaier nodig. Een rolmaat is handig, ook wanneer je het hout al op maat hebt laten zagen door OPMAATZAGEN.nl. Heb je het hout niet op maat laten zagen? Dan heb je ook een afkortzaag of een handzaag nodig. Gebruik schuurpapier om de houten opbergkist nog even op te schuren voor het schilderen of beitsen. Uiteraard heb je hier een goede kwast of roller voor nodig met een verfbakje. Verder is het ook handig om een plamuurmes en een kitspuit in je bezit te hebben.

Wat voor soort hout gebruik je voor de houten opbergkist?

Wanneer je een opbergkist van hout wilt maken, dan kun je hiervoor natuurlijk meerdere soorten hout gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld uit gaan van de uitstraling van het hout in natuurlijke vorm bij het maken van je keuze. Wel is het zo dat bepaalde houtsoorten beter gebruikt kunnen worden dan andere houtsoorten. Je kunt aan de slag met steigerhouten planken, maar je kunt ook kiezen voor het werken met plaatmateriaal. In dit geval is MDF, multiplex, of timmerpaneel een goede keuze voor de houten opbergkist. Je kunt eens een kijkje nemen bij de houtsoorten en plaatmaterialen van OPMAATZAGEN.nl om een idee van de mogelijkheden te krijgen.

Bekijk hier de Houtsoorten

Een nette afwerking van de opbergkist van hout

Een opbergkist van hout wordt vaak door kinderen gebruikt. We zien de houten opbergkist vaak gebruikt worden als opslagplaats voor speelgoed en dit betekent in de meeste gevallen dat de opbergkist ook vaak geopend en gesloten wordt door kinderen. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een nette afwerking. Je wilt niet dat kinderen zich bezeren aan splinters, scherpe randen of bijvoorbeeld aan schroeven die nog buiten het ontwerp uit steken. Verzink alle schroeven en plamuur het geheel dicht. Schuur de hele houten opbergkist op om deze optimaal glad te maken. Vervolgens kun je kiezen voor een afwerking met verf, lak of bijvoorbeeld beits.

Een opbergkist van hout maken met een bouwtekening

Er zijn online veel bouwtekeningen beschikbaar voor als je een opbergkist van hout wilt maken. Veel bedrijven en particulieren delen ontwerpen voor houten opbergkisten op websites en in fora, waardoor je er meer dan voldoende tegenkomt. Dit is een ideale optie wanneer je de houten opbergkist niet zelf kunt of wilt ontwerpen. Heb je een mooie bouwtekening gevonden? Controleer dan wel of echt alles erop staat wat jij moet weten voordat je gaat bouwen. Zo voorkom je dat je tijdens het klussen ineens voor onaangename verrassingen komt te staan. Heb je de afmetingen voor het hout dat je nodig hebt? Geef deze afmetingen eenvoudig online aan ons door tijdens het bestellen. Wij zorgen er dan voor dat al het hout netjes op maat gezaagd wordt voor je.

Wil jij zelf een mooie opbergkist van hout maken?

Ben jij van plan om een goede, mooie en sterke opbergkist van hout te maken? Bestel dan het kwaliteitshout bij OPMAATZAGEN.nl en je bent verzekerd van duurzaam en krachtig hout. Ook voor plaatmateriaal ben je bij ons van harte welkom. Je kunt je bestelling direct online plaatsen en ons de afmetingen doorgeven. Wij zagen alles voor je op maat. Wil je zelf een houten opbergkist maken, maar wil je eerst meer weten over de diverse houtsoorten of plaatmaterialen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bestel het hout voor jouw opbergkist op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw planken tot op de millimeter nauwkeurig op maat, zodat jij direct aan de slag kunt!

Bestel je hout op maat