Klussen met kwaliteit? Gebruik deze eiken panelen

Voor de mooiste projecten met een natuurlijke houten uitstraling gebruik je massief houten eiken panelen. Wil je meer weten? Lees hier alles erover!

Warm, natuurlijk en van hoge kwaliteit

Eikenhout staat bekend als een houtsoort van hoge kwaliteit. Het is erg hard en heeft een mooie lichtbruine uitstraling. Al eeuwenlang wordt eikenhout gebruikt voor stijlvolle meubels en andere interieurtoepassingen.

Bij eikenhout wordt vaak gedacht aan grote, klassieke boekenkasten en lange tafelbladen. Hoewel ze hiervoor zeker goed toegepast kunnen worden, zijn er nog veel meer projecten waar je eikenhout voor kan gebruiken. Wij plaatsten de eiken panelen bijvoorbeeld op zwart stalen frames. Dit resulteerde in een set luxe statafels. Werk jij vaker met eikenhout? Dan ken jij de eigenschappen. Zo niet, laat je dan inspireren en maak de mooiste projecten met deze eikenhouten panelen!

Eiken panelen

Eikenhouten panelen maken ze van aan elkaar verbonden lamellen. Hierdoor kan er uit meerdere kleine stukken eikenhout één groot paneel worden gemaakt. Dit creëert een nieuwe dimensie van toepassingen waar je eikenhout voor kan gebruiken. Van brede tafelbladen tot natuurlijke schuifdeuren, je kunt alle kanten op!

Bekijk de eikenhouten panelen in ons assortiment

Gevingerlaste panelen

De eiken panelen in ons assortiment zijn gevingerlast. Dit houdt in dat de eikenhouten lamellen zijn voorzien van een figuur die wordt gebruikt om de lamellen met elkaar te verbinden. In de afbeelding hiernaast zie je hoe zo’n figuur eruit ziet. Het verbinden van de lamellen wordt gedaan in combinatie met lijm, zodat de lamellen niet meer loskomen.

Het eindresultaat is een grote plaat die zichtbaar bestaat uit meerdere lamellen van eikenhout. Doordat de kleurverschillen tussen de lamellen erg klein zijn geeft dit het een speels uiterlijk.

Een rustige of natuurlijke uitstraling

Wij hebben eiken panelen van twee verschillende zichtkwaliteiten in ons assortiment, namelijk A/B kwaliteit en rustieke kwaliteit. Deze twee zichtkwaliteit zijn allebei constructief even sterk. Het hangt af van jouw smaak welk eiken paneel het beste past bij jouw klus.

Eiken panelen met een A/B zichtkwaliteit hebben een gaaf en rustig uiterlijk. Over het algemeen zijn deze panelen helemaal noestvrij. Volgens de norm mag hier en daar nog een klein noestje van maximaal 4 millimeter zitten. Aan de onderkant van het paneel mag zo’n noest maximaal 7 millimeter zijn.

Eiken panelen met een rustieke zichtkwaliteit hebben een natuurlijke uitstraling. Dit doordat er meerdere en grotere noesten in het paneel mogen zitten. Deze noesten kunnen tot 25 millimeter groot zijn. De noesten in eiken panelen van rustieke zichtkwaliteit hebben geen invloed op de constructieve kracht van het materiaal, alleen maar op het uiterlijk.

Klussen met eiken panelen

Als je eiken panelen bij OPMAATZAGEN.nl bestelt doen wij al het zaagwerk voor je. Het bewerken van deze eiken panelen is dan ook relatief eenvoudig. Er zijn er wel dingen punten van aandacht:

Eikenhout kan, net als elk ander hout, gaan werken in vochtige omstandigheden en bij wisselende temperaturen. Het is dan ook erg belangrijk om eikenhout goed te behandelen met een lak, beits of olie. Dan heb je er het langste plezier van. Daarnaast heeft eikenhout een hoge concentratie looizuur, dit betekent dat nat of vochtig hout blauwzwart kan verkleuren als het in contact komt met ijzer. Het is dan ook aanbevolen om RVS te gebruiken als je metaal wilt verbinden met eikenhout.

Eiken panelen op maat

Wil jij ook graag gaan klussen met deze prachtige eiken panelen? Bestel ze dan bij OPMAATZAGEN.nl volledig op maat! Kies het paneel met de uitstraling die past bij jouw smaak en laat hem door ons volledig op maat zagen, in verschillende vormen. Let op, de randen van het materiaal zijn nog niet afgewerkt en kunnen daardoor best scherp zijn.

Tijdens het bestellen kun je kiezen uit diverse vormen en randafwerkingen die je kunt toepassen op jouw eiken panelen. Wil je een ronde tafel van eiken maken? Of ga je voor een strakke vierkanten vorm. Het is geen probleem! Als je dan toch bezig bent, maar het af met een nette randafwerkingen. Een strakke afronding of afschuining van het materiaal of geeft jouw eiken paneel een uniek uiterlijk! De keus is aan jou.

Bestel jouw eikenhouten panelen op maat!