Klusexpert Ivonne: Ik stel me graag even voor!

Hoi! Ik ben Ivonne en je kent mij onder andere van de video’s van OPMAATZAGEN.nl. Ook als je een vakkenkast bij ons hebt besteld, dan heb je mij gesproken. Ik ben namelijk klus-expert bij OPMAATZAGEN.nl en ik kijk mee met elke vakkenkast en (maatwerk) meubel dat bij ons wordt besteld. Ik stel me graag even voor!

Dit ben ik in een notendop

Ik ben dus Ivonne. Opgegroeid in een klein dorpje en inmiddels woon ik samen met mijn vriend en onze twee katten in de stad. Ik heb communicatiemanagement gestudeerd en heb na deze studie 8 maanden gereisd in Australië en Nieuw-Zeeland. Ik vind persoonlijke ontwikkeling en onze zoektocht naar geluk ontzettend interessant. Ik denk dat creativiteit hierin heel belangrijk is!

Ivonne aan het strand

Klus-expert bij OPMAATZAGEN.nl, wat houdt dat in?

Als klus-expert probeer ik eigenlijk zo veel mogelijk kennis over te dragen. Goede omschrijvingen bij de producten vind ik belangrijk, net zoals goede klustips waar iedereen wat aan heeft! Dit zijn de dingen die je op de website zult tegenkomen, maar ik beantwoord achter de schermen ook vragen die klanten stellen aan de klantenservice en geef advies over maatwerk vakkenkasten. En sinds kort kun je mij ook in bewegend beeld aan het werk zien en leg ik uit hoe je bijvoorbeeld een vakkenkast in elkaar zet of wat verstek is!

Vakkenkast in elkaar aan het zetten

Klussen leerde ik van…?

Mijn vader! Hij is een echte doe-het-zelver, dus van hem heb ik zeker het klus-virus overgenomen. Ik vond het vroeger altijd heel interessant om te kijken naar waar hij mee bezig was. Helpen mocht ik helaas niet zo veel -hij is nogal een pietje precies- maar ondanks dat heb ik veel geleerd van het kijken naar hoe hij de dingen deed. Toen ik wat ouder was mocht ik wel eens helpen met schilderen, een klus die hij niet zo leuk vond om te doen, dus daarmee kon ik los gaan!

Samen met mijn moeder struinde ik altijd alle vlooienmarkten en kringloopwinkels af. Op zoek naar leuke oude meubeltjes die we konden opknappen. Mijn vader deed dan (al dan niet mopperend over ‘die oude zooi’) het opknapwerk. Toen ik op mezelf ging wonen, ging ik zelf aan de slag met oude meubeltjes en doe-het-zelf projecten.

Uiteindelijk leerde ik een hele leuke man kennen; een meubelmaker en echte handigerd! Het kon natuurlijk niet anders dan dat de vonk oversloeg en al snel was ik hem veel aan het helpen in zijn werkplaats. Van hem heb ik daardoor nog veel meer geleerd over alles wat met klussen te maken heeft!

Zo ben ik bij OPMAATZAGEN.nl terechtgekomen

Door al het klussen waar ik zo blij van werd, kwam ik erachter dat mijn baan van destijds niet meer bij me paste. Ik besloot ontslag te nemen en samen met mijn vriend zijn bedrijf te gaan runnen. Na een jaar zo samen te hebben gewerkt sprak ik een oude schoolvriend van de middelbare school. Hij vertelde dat hij met zijn kompanen een nieuw project aan het opzetten was: OPMAATZAGEN.nl. Ze waren nog op zoek naar iemand die leuk kan schrijven over hout en klustips kan maken. In mijn ogen was die rol voor mij weggelegd! En niet veel later was dan ook mijn eerste werkdag bij OPMAATZAGEN.nl.

Ivonne bij opmaatzagen

Mooiste meubel dat ik maakte

Het mooiste wat ik ooit heb gemaakt, is het interieur van een strandhuisje. Samen met mijn vriend heb ik inmiddels drie strandhuisjes in Nederland gemaakt en dit vind ik de allerleukste klussen om te doen. Eigenlijk zitten alle elementen van een gewoon huis er ook in: een badkamer, bedden, keuken en vlonder. Ik vind het vooral tof om te zien dat we van helemaal niets eigenlijk een compleet huis (tiny house) maken! Maargoed, een strandhuisje is natuurlijk geen meubel… Het meest trots ben ik op het kastje voor de kattenbak wat ik onlangs heb gemaakt als inspiratie voor OPMAATZAGEN.nl. Het eindresultaat is echt heel leuk geworden en komt binnenkort online. Ik zou het kastje zelf wel willen hebben!

Kastje voor de kattenbak, door Ivonne

Beste klustip ooit

Een goede voorbereiding is écht het halve werk! ‘Even snel’ heeft bij mij nog nooit goed uitgepakt. Het werkt zoveel fijner als al je spullen binnen handbereik klaarliggen en je de tijd neemt voor je klus. Je zult het gaan terugzien in het resultaat!

Als ik klus dan…

…kom ik helemaal in een flow! Het feit dat je direct resultaat hebt van wat je doet, dat je het zelf kunt gebruiken of iemand anders er blij mee kunt maken vind ik het leukste. Klussen voelt voor mij niet als werken. Ik vergeet de tijd en ga er helemaal in op! Schilderen vind ik trouwens ook heerlijk. Voor veel mensen is dit niet het favoriete onderdeel van het klussen, maar ik word er helemaal ‘zen’ van. Ja, schilderen is voor mij de ultieme bezigheid om te ontstressen!

MDF schilderen

Ik en mijn huis

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik net de sleutel gekregen van een nieuw huis. Een appartement wat nog helemaal een blanco vel is; heerlijk! Het is verleidelijk om alles zelf te maken, helemaal met een meubelmaker aan je zijde natuurlijk. Maar dat kost allemaal ook erg veel tijd. Daarom proberen we een goede mix te maken van zelfgemaakte, gekochte en oude (opgeknapte) meubels.

Ik houd van de lichte Scandinavische stijl die je nu veel ziet, maar ik ben best wel slecht in het minimalisme dat daar ook bij hoort. Ik houd er wel van, dus dat wordt mijn uitdaging voor dit huis! We hebben wat frisse kleurtjes uitgekozen, maar ook wat stoere en industriële elementen krijgen een plek. Mijn voornemen voor dit huis is om ook botanische elementen terug te laten komen door veel planten neer te zetten. Maar ik ga me eerst focussen op de globale basis.

Daarnaast willen we onze twee katten genoeg te spelen en ravotten geven. Als je op Pinterest zoekt, dan vind je echt bizarre huizen die helemaal zijn ingericht op katten! Zó bont willen wij het niet maken, maar we gaan zeker wat leuke plekjes voor ze maken, zoals plankjes aan de wand, waardoor ze de hoogte op kunnen zoeken.

Mijn droomhuis? Dat is niet dit appartement. In mijn wildste dromen bouwen wij samen ons eigen huis, of knappen we een oude boerderij op. We doen dan echt álles zelf, zodat we daadwerkelijk in ons eigen gebouwde huis kunnen wonen! Ik droom dan ook van een grote tuin erbij, waar plek is voor wat kippen, een moestuin en natuurlijk onze katten die dan lekker naar buiten kunnen. Het liefst aan het water, zodat we kunnen varen als het mooi weer is!

Wie en/of wat mij inspireert

Onze klanten inspireren mij enorm! Voordat ik bij OPMAATZAGEN.nl werkte, deed ik mijn inspiratie op via Pinterest, tv-programma’s en tijdschriften. Dat doe ik nu nog steeds, maar als ik zie wat onze klanten allemaal bedenken en maken, dan ga ik daar enorm van ‘aan’! Dat inspireert mij zeker om zelf ook weer nieuwe klussen te bedenken en maken.

De omgeving van IvonneDe kat van IvonneTulpenveld

Klein geluk is voor mij

  • De zonsopkomst als ik over het landweggetje vanaf het station naar kantoor fiets
  • Mijn kat die zó lekker ligt te slapen dat ik er jaloers van word
  • Krokusjes in de winterzon, die het einde van de winter aankondigen
  • Het ‘yes’-momentje als ik langs een zelfgemaakt meubel loop in huis waar ik trots op ben
  • Een kopje verse cappuccino (liefst met havermelk!)

In mijn vrije tijd…

… ben ik meestal aan het fotograferen. Waar ik ook ben, ik ben meestal foto’s aan het maken met mijn mobiel of mijn camera! Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan (en maak dus foto’s van alle gangen). Met mijn familie speel ik zo nu en dan een escape room wat ik heel leuk vind om te doen en met mooi weer word ik blij van een boek lezen in het park of op het strand. Het strand maakt me trouwens altijd blij, misschien juist wel meer wanneer het géén 25-graden-bikini-weer is!

De duinen

Wat je van mij kunt verwachten

Naast het delen van kennis en het antwoorden op klusvragen, ga ik vanaf nu ook steeds meer inspireren. Er zullen steeds meer video’s voorbij komen, waarin ik je meeneem achter de schermen, een klustip geef of zoals de video bij deze tekst. Samen met het hele team (want achter de schermen zijn natuurlijk nog veel meer mensen actief!) willen wij jou als klusser, of misschien wel professional, inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan en creatief te zijn!

Groetjes Ivonne

Bekijk ons assortiment