Retro 70's

De interieurstijl Retro brengt ons terug naar de jaren '50, '60 en '70 en wordt gekenmerkt door felle kleuren, grafische prints en unieke meubelstukken. Als je van deze stijl houdt, dan is het maken van DIY-projecten en meubels een geweldige manier om een uniek en persoonlijk tintje aan je interieur te geven.

Als je houdt van de Retro interieurstijl, dan zijn er talloze mogelijkheden om zelf meubels en decoraties te maken met materialen zoals mdf, multiplex, eiken of vuren. Deze materialen zijn gemakkelijk verkrijgbaar en relatief betaalbaar, waardoor je zelfs met een klein budget prachtige Retro-geïnspireerde DIY-projecten kunt maken.

Een van de meest populaire retro meubels is de klassieke dressoir. Je kunt gemakkelijk zelf een dressoir maken van mdf of multiplex en deze vervolgens afwerken met een laagje verf in een opvallende blauwe, gele of oranje retro kleur. Of maak het dressoir af met retro-geïnspireerde materialen zoals bakeliet of vinyl. Bekleed bijvoorbeeld het meubel met felgekleurde stoffen en prints. Maak de dressoir helemaal af door er retro poten onder te bevestigen.  

Ben je nieuw in het zelf maken van meubels? Een van de eenvoudigste DIY-projecten om de retro stijl in je huis te integreren is het maken van opvallende muurdecoraties. Maak bijvoorbeeld een geometrisch patroon met behulp van hexagonen op maat, of gebruik MDF als basisplaat voor jouw unieke poster. Ben je iets meer gevorderd? Denk dan aan het maken van je eigen lijsten voor jouw Retro posters. Zo kun je een uniek en persoonlijk tintje geven aan je interieur en genieten van je zelfgemaakte retro meesterwerken!

Daarnaast kun je met multiplex of eikenhout ook een retro-stijl boekenkast of rek maken. Kies bijvoorbeeld voor een asymmetrisch ontwerp met verschillende vakken in verschillende maten en vormen, en verf deze in retro kleuren. Of kies een gekleurde MDF soort als basis, zodat je niet meer hoeft te schilderen. Zo creëer je niet alleen een praktisch meubelstuk, maar ook een echte eyecatcher in je interieur.

Een andere leuke DIY-tip is het maken van een retro-geïnspireerd wandpaneel van vurenhout. Je kunt hiervoor gebruikmaken van verschillende diktes en breedtes van het hout, die je vervolgens aan elkaar bevestigt. Maak het wandpaneel af met een retro-geïnspireerde afbeelding of print en hang deze op als opvallende decoratie. Tot slot kun je ook zelf decoraties maken met deze materialen, zoals een Retro-geïnspireerde spiegel van mdf met een opvallende vorm. Of maak een opbergdoos van multiplex en beschilder deze met grafische prints in felle kleuren.

Kortom, er zijn talloze manieren om zelf Retro-geïnspireerde meubels en decoraties te maken met materialen zoals mdf, multiplex, eiken of vuren. Speel met verschillende vormen, kleuren en prints en laat je creativiteit de vrije loop. Ga aan de slag en creëer je eigen Retro-geïnspireerde DIY projecten en meubels voor een interieur dat helemaal bij jou past!