Thuiswinkel Waarborg

Zelfgemaakte systainer kast en afkortzaag station, door Jochem

Zelfgemaakte systainer kast en afkortzaag station, door Jochem
Zelfgemaakte systainer kast en afkortzaag station, door Jochem
Zelfgemaakte systainer kast en afkortzaag station, door Jochem
Zelfgemaakte systainer kast en afkortzaag station, door Jochem

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jochem heeft zelf een kasten gemaakt om zijn spullen in op te bergen, maar is ook functioneel als werktafel. Het bed van de afkortzaag is exact even hoog als de twee werkbladen wat het werken hieraan zeer comfortabel maakt. 

Systainer kast en afkortzaag station, door Jochem

Om alle systainers met gereedschap een mooi plekje te geven heb ik een heleboel lades gemaakt in mijn afkortzaag station. Het bed van de afkortzaag is exact even hoog als de twee werkbladen, zodat je perfecte zaagsnedes kunt maken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Uiteraard heb ik alles eerst getekend in Fusion 360. Toen ik de alles besteld had eerst alle onderdelen gesorteerd en daarna kon ik heel eenvoudig de twee kasten in elkaar zetten. De corpussen van de kasten heb ik met de domino machine in elkaar gezet om blinde verbindingen te maken, maar met deuvels had dit ook gekund. Op plaatsen die niet in het zich zitten zitten wel schroeven. Het is handig om een lange waterpas te gebruiken om beide kasten exact op hoogte te stellen. Hier kan het handig zijn om met z'n tweeën te zijn, zodat 1 iemand de stelpoten kan verdraaien en een ander iemand kan zien of het goed gaat. Twee waterpassen (links-rechts en voor-achter) is nog handiger.

In de werkbladen zit een C-profiel en een meetlint ingefreesd. Hierdoor kun je de twee stops perfect instellen waardoor het heel eenvoudig is om een stuk hout af te korten op de gewenste lengte. Ergens in het bouwproces is er toch iets een beetje uit het lood geraakt, waardoor de ladeplanken niet allemaal even goed pasten. Door een klein randje er af te halen of een ringetje toe te voegen bij de ladegeleiders ging het uiteindelijk wel. De stofkap voor de afkortzaag werkt niet fantastisch, en kan alleen gebruikt worden voor haakse zaagsnedes. Aan de lades heb ik later nog inzetlades toegevoegd, voor extra opbergruimte voor de handgereedschappen.

Afmetingen van mijn DIY project

400,0 cm breed, 60,0 cm diep, 96,0 cm hoog (het werkblad)

Mijn kluservaring

Ook hier was de levering weer perfect. 2 latjes die ik vergeten was te bestellen konden alsnog aan de bestelling worden toegevoegd waardoor ik toch het project kon afronden.

Geen resultaten gevonden