Keukendeurtjes

Zijn jouw keukendeurtjes aan vervanging toe? Nieuwe keukendeurtjes kunnen aardig prijzig zijn en het uitzoeken van nieuwe keukendeurtjes die passen bij jouw interieur kan een lastige zoektocht zijn. Dus waarom ga je niet aan de slag om zelf je eigen houten DIY keukendeurtjes te maken? Onze klussers hebben al een aantal projecten gemaakt die je kunt gebruiken als inspiratie of om handige tips uit te halen.

Keukendeurtjes vervangen

Keukendeurtjes beschadigen vaak sneller dan de rest van de keuken. Zo kan een keuken er gebruikt uitzien terwijl de keuken eigenlijk nog in goede staat is. De keukendeurtjes vervangen is dan een duurzame manier om je keuken een mooie opknapbeurt te geven. Nieuwe keukendeurtjes kun je uiteraard bestellen, maar je kunt ze ook helemaal naar eigen smaak maken.

Keukendeurtjes op maat maken

Zelf nieuwe keukendeurtjes maken is een leuke klus. Als je zelf nieuwe keukendeurtjes maakt, heb je volledige vrijheid in het vormgeven van jouw keuken. Keukendeurtjes vervangen kan een beste ervaring zijn, maar met de juiste voorbereiding kan iedereen het doen. Het belangrijkste is om de deurtjes zoveel mogelijk op het oude deurtje te laten lijken op het gebied van formaat en uitsparingen voor scharnieren en greepjes. Niet zeker hoe je dat kunt doen? Bekijk dan de klusprojecten hieronder voor inspiratie en informatie.
 

Keukendeurtjes maken van MDF

Een populair materiaal voor het maken van nieuwe keukendeurtjes is MDF. Met name de vochtwerende (V313) variant wordt veel gebruikt. MDF is namelijk gemakkelijk bewerkbaar en ook strak af te werken. Hierdoor kun je keukendeurtjes van MDF heel gemakkelijk naar je eigen smaak afwerken. Naast MDF kun je natuurlijk ook andere houtsoorten gebruiken, het is dan wel belangrijk dat je een houtsoort gebruikt die goede vochtwerende eigenschappen heeft. Met vocht van de vaatwasser, gootsteen en dergelijke wil je natuurlijk dat je nieuwe keukendeurtjes zo lang mogelijk goed blijven.
 

Wat voor soort keukendeurtjes ga jij maken? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!