Thuiswinkel Waarborg

Tv-meubel van OSB, net als Xander

Tv-meubel van OSB, net als Xander
Tv-meubel van OSB, net als Xander

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

2 minuten

Gemiddeld

Xander ontwierp zijn eigen Tv-meubel die volledig is afgestemd op de spullen die hij wil opbergen. Alles past er precies in! Handig toch?! Hij koos voor het plaatmateriaal OSB 3 en liet het materiaal op maat zagen. Met de geleverde planken kon hij direct aan de slag met het monteren van zijn Tv-meubel van OSB 3.

De meubels van Xander

Op basis van zijn ontwerp heeft hij de afmetingen bepaald van het benodigde plaatmateriaal en hij voerde ze heel eenvoudig in tijdens het bestelproces op onze website. Hij maakte het TV-meubel af met moderne, zwarte hairpin-pootjes.

Met OSB3 kun je tal van meubels maken. Het is een constructieve plaat en is daarom te gebruiken voor veel toepassingen. Zo maakte Xander niet alleen een TV-meubel, maar ook een wijnrek op maat. Het TV-meubel en het wijnrek vormen zo een mooi geheel en door de houtkleur van het OSB3 krijgt het interieur een warme uitstraling.

Wat is OSB3 precies?

OSB wordt gemaakt van geperste houtsnippers en behoort daarom net als MDF en spaanplaat tot de familie van de vezelplaten. Bij OSB worden de meest grove houtsnippers gebruikt, die allemaal in dezelfde richting worden gelegd en vervolgens geperst. Een OSB plaat bestaat meestal uit 3 van deze lagen, waarbij de binnenste laag kruislings op de buitenste twee lagen ligt. Dit zorgt ervoor dat de plaat zeer sterk is. Om een OSB plaat te maken, wordt er bijna geen afval geproduceerd. De houtsnippers zijn in de basis al een gerecycled product. Doordat de houtsnippers relatief grof zijn, bevat OSB ook minder lijm dan spaanplaat of MDF, waardoor het nog meer een natuurproduct is dan de andere twee vezelplaten.

Bekijk OSB 3 in de webshop

Ga zelf aan de slag

Heb je ook zin om aan de slag te gaan met een mooi project? Laat je inspireren door Xander of één van onze andere klanten die prachtige resultaten behalen met het hout en plaatmateriaal van OPMAATZAGEN.nl.

Klik hier voor ons assortiment aan hout en plaatmateriaal.

Vormen en randafwerkingen

Ben je op zoek naar een speciale vorm of een randafwerking die jouw klus tot een hoger niveau kan tillen. Wij kunnen je helpen! Bij OPMAATZAGEN.nl kun je jouw plaatmateriaal direct in de juiste vorm laten zagen; geen probleem! Zo is zagen in verstek, in een cirkel of zelfs een driehoek zo gezaagd. Kijk voor het volledige overzicht vormen en randafwerkingen op onze website.

Mijn kluservaring

Ons Tv-meubel en wijnrek zijn supergoed gelukt, dankzij al jullie precisiewerk. Dank voor de top service!

Wat anderen met OSB maakten

Geen resultaten gevonden