Een stevige boekenkast voor een grote verzameling, door Mathijs

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Matthijs

Matthijs

NL

Gemiddeld

2 minuten

Samenvatting

Voor de grote boekenverzameling van Matthijs moest natuurlijk een stevige boekenkast komen. Die heeft hij gemaakt van op maat gezaagd berken multiplex! Benieuwd hoe hij dat heeft gedaan en wat het eindresultaat is? Lees dan snel verder!

Voor de grote boekenverzameling van Matthijs moest natuurlijk een stevige boekenkast komen. Die heeft hij gemaakt van op maat gezaagd berken multiplex! Benieuwd hoe hij dat heeft gedaan en wat het eindresultaat is? Lees dan snel verder!

De stevige boekenkast van Matthijs

Matthijs heeft een hoop boeken en een hoop boeken hebben een hoop ruimte nodig. Het liefst stop je ze allemaal in één grote boekenkast, maar dan heb je kans op doorzakken als je het verkeerde materiaal gebruikt. Om de kans op doorzakken te verlagen heeft Matthijs gebruikt gemaakt van Multiplex Berken, een stevig materiaal wat minder snel buigt dan bijvoorbeeld MDF of spaanplaat. Om het multiplex te ondersteunen heeft Matthijs gebruikgemaakt van matzwarte steigerbuizen, wat het geheel een industriële uitstraling geeft. Doordat de steigerbuizen door het materiaal heen geen worden de planken goed ondersteund en heb je een stevige boekenkast!

Waarom gebruik maken van Multiplex Berken?

Kasten worden van veel verschillende soorten plaatmateriaal gemaakt. MDF, spaanplaat, timmerpaneel en zelfs OSB en underlayment worden gebruikt bij het maken van meubels. Waarom zou je dan kiezen voor multiplex berken bij het maken van een stevige boekenkast? Allereerst is multiplex mooi om te zien, zeker multiplex berken. Door de natuurlijke houten uitstraling en de lichte kleur past het bij vele verschillende interieurstijlen. Daarnaast is het ook erg sterk door de opbouw van het materiaal. Multiplex wordt namelijk gemaakt van meerdere lagen dun houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor het materiaal de kracht heeft waar het om bekend staat.

Bekijk Multiplex berken in de webshop

Het eindresultaat

Na wat geklus is er een stevige boekenkast gemaakt die genoeg ruimte biedt en sterk genoeg is voor een imposante boekencollectie. Benieuwd hoe dat is gedaan? Matthijs vertelt je dat graag zelf:

Samen met matzwarte steigerbuizen met een diameter 21.3 millimeter heb ik een boekenkast gemaakt met ruimte voor onze ski’s. Er moet alleen nog een deurtje komen voor de linkerkant, maar als ski-fanaat is het ook niet verkeerd om die gewoon te zien 😉 . Het berken multiplex is geschuurd en afgewerkt met 3 lagen vernis. De achterkant van de planken zit in de muur vast met lange deuvels gemaakt van 8mm rond hout.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken