Thuiswinkel Waarborg

Een stevige boekenkast voor een grote verzameling, door Mathijs

Een stevige boekenkast voor een grote verzameling, door Mathijs
Een stevige boekenkast voor een grote verzameling, door Mathijs
Een stevige boekenkast voor een grote verzameling, door Mathijs
Een stevige boekenkast voor een grote verzameling, door Mathijs

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Voor de grote boekenverzameling van Matthijs moest natuurlijk een stevige boekenkast komen. Die heeft hij gemaakt van op maat gezaagd berken multiplex! Benieuwd hoe hij dat heeft gedaan en wat het eindresultaat is? Lees dan snel verder!

De stevige boekenkast van Matthijs

Matthijs heeft een hoop boeken en een hoop boeken hebben een hoop ruimte nodig. Het liefst stop je ze allemaal in één grote boekenkast, maar dan heb je kans op doorzakken als je het verkeerde materiaal gebruikt. Om de kans op doorzakken te verlagen heeft Matthijs gebruikt gemaakt van Multiplex Berken, een stevig materiaal wat minder snel buigt dan bijvoorbeeld MDF of spaanplaat. Om het multiplex te ondersteunen heeft Matthijs gebruikgemaakt van matzwarte steigerbuizen, wat het geheel een industriële uitstraling geeft. Doordat de steigerbuizen door het materiaal heen geen worden de planken goed ondersteund en heb je een stevige boekenkast!

Waarom gebruik maken van Multiplex Berken?

Kasten worden van veel verschillende soorten plaatmateriaal gemaakt. MDF, spaanplaat, timmerpaneel en zelfs OSB en underlayment worden gebruikt bij het maken van meubels. Waarom zou je dan kiezen voor multiplex berken bij het maken van een stevige boekenkast? Allereerst is multiplex mooi om te zien, zeker multiplex berken. Door de natuurlijke houten uitstraling en de lichte kleur past het bij vele verschillende interieurstijlen. Daarnaast is het ook erg sterk door de opbouw van het materiaal. Multiplex wordt namelijk gemaakt van meerdere lagen dun houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor het materiaal de kracht heeft waar het om bekend staat.

Bekijk Multiplex berken in de webshop

Het eindresultaat

Na wat geklus is er een stevige boekenkast gemaakt die genoeg ruimte biedt en sterk genoeg is voor een imposante boekencollectie. Benieuwd hoe dat is gedaan? Matthijs vertelt je dat graag zelf:

Samen met matzwarte steigerbuizen met een diameter 21.3 millimeter heb ik een boekenkast gemaakt met ruimte voor onze ski’s. Er moet alleen nog een deurtje komen voor de linkerkant, maar als ski-fanaat is het ook niet verkeerd om die gewoon te zien 😉 . Het berken multiplex is geschuurd en afgewerkt met 3 lagen vernis. De achterkant van de planken zit in de muur vast met lange deuvels gemaakt van 8mm rond hout.

Jouw hout en plaatmateriaal op maat!

Heb jij ook een ontwerp waar je nog hout op maat voor nodig hebt? Bestel het bij OPMAATZAGEN.nl In ons uitgebreid assortiment is er genoeg keus om iets te vinden wat past bij jouw klus. Heb je het materiaal voor jouw klus uitgekozen? Dan kun je het door ons op maat laten zagen in de gewenste vorm en maat. We doen dat tot op de millimeter nauwkeurig. Start met bestellen en ontdek de mogelijkheden!

Bestel jouw hout en plaatmateriaal op maat!

Geen resultaten gevonden