Wandplank

Op zoek naar een mooie wandplank? De mooiste wandplank maak je zelf! En met ons op maat gezaagd hout is het makkelijker dan ooit tevoren. Wil je een strakke wandplank in een toffe kleur? Dan bestel je een plank op maat van MDF die je vervolgens in elke kleur die je maar wilt, kunt verven. Op zoek naar een houten wandplank? Dan is een massief houten plank op maat een mooie start.

Wandplank van hout

Een DIY houten wandplank op maat geeft elke ruimte een natuurlijke sfeer. Het maken van een houten wandplank is daarnaast ook niet een heel complexe klus. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten. Grenen en vurenhout zijn de meest voorkomende houtsoorten als het gaat om houten wandplanken. Als je voor een hoogwaardige uitstraling wilt gaan kun je kiezen voor een wandplank van eikenhout. Als je een houtsoort hebt gekozen kun je nog kiezen of je het hout wilt gaan lakken of beitsen en of je het hout nog wilt kleuren of laat zoals het is. Inspiratie nodig? Bekijk hieronder klusprojecten voor het maken van wandplanken.

Wandplanken in verschillende stijlen

Wandplanken kun je in verschillende stijlen maken. Wil je graag een strakke, minimalistische wandplank? Dan is MDF een goede optie. MDF is goed bewerkbaar en ook mooi egaal te verven. Wil je een wandplank voor in de kinderkamer? Dan is een natuurlijke uitstraling of een leuke kleur passender. Je kunt dan voor vurenhout, grenenhout of multiplex gaan wat je vervolgens nog kunt schilderen of lakken.

De bevestiging van de zelfgemaakt wandplanken kan ook in verschillende stijlen gedaan worden. Een populaire keuze is om houten wandplanken te maken met leren riemen die gebruikt worden om het geheel te bevestigen. De traditionele steunen zijn tegenwoordig ook in veel verschillende stijlen te vinden. Zonder zichtbaar bevestigingsmateriaal een wandplank maken is ook een mogelijkheid, dan zou je kunnen kiezen voor een zwevende wandplank. Welke stijl kies jij?

Zwevende wandplank maken

Wil je een zwevende wandplank maken? Dat kan! Een zwevende wandplank kan je in verschillende stijlen maken en ook op verschillende manieren. Een belangrijk punt om op te letten is hoe je de stevigheid van de plank kunt garanderen. Door de wandplank goed te bevestigen zorg je ervoor dat plank niet gaat hangen of afbreken. Sandra heeft daar een creatieve oplossing en handige tips voor. Op haar blog lees je daar meer over.

 

Wat voor wandplank maak jij? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!