Werktafel

Een fijne werkplek is belangrijk! Of het nu gaat om een (tijdelijk) thuiskantoor of een plek waar je lekker kunt klussen of hobbyen, een goede werktafel is misschien wel het meest essentiële onderdeel. Maar wat is een goede werktafel? Daar is helaas niet één vast antwoord op te geven. Wat een werktafel goed maakt, is afhankelijk van de ruimte en waarvoor de tafel wordt gebruikt. Daarom is een DIY werktafel zo’n goed idee! Een zelfgemaakte werktafel kan helemaal naar jouw wensen en beoogde toepassing gemaakt worden.

Werktafel maken

Als je een doe-het-zelf werktafel gaat maken is het werkblad het meest essentiële onderdeel van het project. Voor een hobbyruimte heb je namelijk een heel ander werkblad nodig dan voor een thuiswerkplek. Voor een hobbyruimte heb je het liefst een stevig en krasvast oppervlak, terwijl je voor een thuiswerkplek liever iets hebt wat past bij jouw smaak. Zo kan een werkblad voor een hobbyruimte goed gemaakt worden van betonplex, terwijl je voor een thuiswerkplek liever MDF, multiplex of een massief houten plaat gebruikt.

Thuiswerkplek maken

De thuiswerkplek op maat is de laatste tijd enorm in populariteit gestegen. Veel bedrijven passen hun bedrijfscultuur aan om thuiswerken mogelijk te maken. Door de coronapandemie is deze ontwikkeling echter in sneltreinvaart gegaan. Een belangrijke thuiswerkplek is daarom ook voor velen een essentieel onderdeel geworden van het werkende leven. Een bureau of werktafel is essentieel daarvan. Omdat elke thuiswerkplek verschilt in ruimte en mogelijkheden is het een goed idee om jouw werktafel op maat te maken. Zo zorg je ervoor dat je op de meest efficiënte manier gebruikt kunt maken van jouw thuiswerkplek. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste poten koopt voor jouw werktafel. Mensen zitten vaak aan hun bureau, maar tegenwoordig is staand werken ook veel gangbaarder geworden. Een onderstel wat je zowel staand als zittend kan gebruik is dus een goed idee.

Inklapbare of verrijdbare werktafel maken

Niet in elke inrichting is er ruimte voor een vaste werktafel. Daarom is het ook fijn als je je werktafel kunt wegwerken als je hem niet meer gebruikt. Een DIY inklapbare of verrijdbare werktafel is daar een ideale oplossing voor. Een inklapbare werktafel monteer je met scharnieren aan de muur waardoor je hem eenvoudig dicht kunt klappen als je hem niet gebruikt. Een verrijdbare werktafel kun je wegzetten als je hem niet gebruikt, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook verplaatsen als je in een andere ruimte een werktafel nodig hebt.
 

Hoe ga jij jouw werktafel maken? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!