Bar

Wil je graag een bar hebben in de keuken of bijvoorbeeld in je schuur? Waarom ga je die bar niet zelf maken? Een DIY bar maken van hout is veel makkelijker dan je denkt! En met de klusprojecten die wij hebben verzameld als inspiratie heb je in een mum van tijd een mooie bar bedacht! Wat voor bar ga jij maken?

Zelf een keukenbar maken

Veel moderne huizen hebben een open keuken. Dat geeft de woonkamer een ruime indruk en geeft ook meer vrijheid in het plaatsen van een eettafel. Toch is het fijn om een scheiding te hebben tussen keuken en woonkamer. Daarom maken veel mensen een bar in de keuken. Zo behoud je de ruime indruk in de woonkamer én scheid je ook de woonkamer van de keuken! Daarnaast kun je ook aan de bar lekker makkelijk ontbijten ’s ochtends of heb je net wat extra werkruimte tijdens het eten koken. Met op maat gezaagd hout- en plaatmateriaal maak je het jezelf makkelijker en is het eindresultaat nog mooier!

Zelf een bar maken in de schuur of tuin

Speel jij graag de gastheer of -vrouw en heb je vaak mensen over de vloer? Dan is een bar in de tuin of in de schuur dé sfeermaker. Steeds vaker zie je dat mensen een barretje maken voor in de tuin of schuur om glazen, hapjes, een koelkast en soms zelfs een tap in te plaatsen. Zo kan je lekker in de tuin blijven zitten en heb je toch alles bij de hand voor een gezellige avond.

TIP: Belangrijk is dat je voor een bar in de tuin goed vochtwerend materiaal gebruikt en dat materiaal ook goed afwerkt. Zo verzeker je jezelf ervan dat je zo lang mogelijk plezier van jouw bar kunt hebben! MDF Tricoya is een hoogwaardig materiaal wat goed in buitentoepassingen gebruikt kan worden. Het is gemakkelijk te bewerken en kan goed tegen vocht!

Hoe ga jij je bar maken? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!