Kledingkast

De mooiste kledingkast ontwerp je zelf! Zo maak je een kledingkast die perfect past in de ruimte en bij jouw interieur. Natuurlijk kun je zelf een DIY kledingkast maken met op maat gezaagd hout, maar je kunt ook een kast ontwerpen en door ons op maat laten maken! Je krijgt dan een bouwpakket thuis die je zelf heel gemakkelijk kunt opbouwen. Wat voor kledingkast ga jij maken? 

Kledingkast met schuifdeur maken

Tegenwoordig hebben veel kledingkasten in de slaapkamer schuifdeuren. Schuifdeuren zijn ideaal voor grote kledingkasten, aangezien ze veel minder ruimte innemen dan traditionele deuren. Grote deuren kunnen zeker lastig zijn in de slaapkamer. Vaak kunnen deze deuren niet helemaal open, omdat het bed of andere meubels dan in de weg zitten. Er zijn verschillende manieren waarop je een kledingkast van een schuifdeur kunt voorzien. Je kunt een schuifdeur in een kledingkast bouwen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een schuifdeur aan het plafond plaatsen. Zo kun je over de complete hoogte schuifdeuren plaatsen, wat een rustigere uitstraling geeft.

Open kledingkast maken

Naast kledingkasten met schuifdeuren zie je tegenwoordig ook vaker open kledingkasten. Deze kledingkasten zie je met name terug bij inrichtingen waar een kleine kamer als kledingkast wordt gebruikt. Ruime open kledingkasten geven je een goed overzicht van de kleding die je hebt en voelen ook een stuk minder massaal dan een grote kastenmuur. In kleinere (studio) appartementen zie je vaak ook kleine open kledingkasten. Gesloten kasten kunnen namelijk best massaal ogen in een kleinere ruimte. Een open kast geeft daarin wat meer rust. 

TIP: Met onze maatwerk configurator kun je heel eenvoudig jouw open kledingkast op maat ontwerpen en bij ons bestellen!
 

Hoe ga jij jouw kledingkast maken? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!