Thuiswinkel Waarborg

Twee mobiele werkbanken voor in de garage, door Jochem

Twee mobiele werkbanken voor in de garage, door Jochem
Twee mobiele werkbanken voor in de garage, door Jochem
Twee mobiele werkbanken voor in de garage, door Jochem
Twee mobiele werkbanken voor in de garage, door Jochem

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jochem heeft twee stevige werkbanken gebouwd met een onderstel wat je omhoog kunt draaien zodat ze met hun poten op de grond staan. Het is gemaakt van Multiplex berken wat het geheel erg stevig maakt.

Twee mobiele werkbanken, door Jochem

Om in mijn werkplaatsje lekker te kunnen werken heb ik twee stevige werkbanken gebouwd met een onderstel wat je omhoog kunt draaien zodat ze met hun poten op de grond staan. Ook is er plaats voor de hele voorraad schroeven en bouten, zit er een grote bankschroef op en kan ik m'n compressor er in opbergen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Om te beginnen heb ik het geheel in Fusion 360 getekend, zodat ik precies wist welke onderdelen ik nodig zou hebben. De poten van de werkbanken bestaan uit samengestelde delen berken multiplex. Deze zitten steeds met 3 lagen aan elkaar verlijmd en met wat kleine spijkertjes vastgezet. Bij het samenstellen hou je al ruimte om de verschillende onderdelen in elkaar te zetten. Het is handig om hier een klein strookje voor te gebruiken (kun je extra mee bestellen, dan is het exact dezelfde breedte). In de poten is een uitsparing gemaakt waarin het kastje valt. Dit zijn 6 planken die aan elkaar gelijmd en geschroefd zijn. In het midden zit een dubbele, voor de extra stevigheid. De wielen zitten op een plank die precies even groot is als de onderste plank van het kastje, deze valt ook in een uitsparing in de poten en wordt door een schaarkrik naar beneden geduwd. De krik is te bedienen door een gat in de onderste balk. Dat kan met de slinger, maar op mijn krikjes past ook een dop van een dopsleutel, die je in de accuboor kunt zetten.

Afmetingen van mijn DIY project

120,0 cm lang, 60,0 cm diep en 96,0 cm hoog

Mijn kluservaring

Snel geleverd en het is super handig dat je alle onderdelen een label kunt geven, dit maakt het erg overzichtelijk.

Geen resultaten gevonden