Plank in de kinderkamer, door Michael

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Michael

Michael

DE

Makkelijk

2 minuten

Ruimte is schaars in ons kleine appartement. Daarom bood Blick een kleine nis aan achter de deur van de kinderkamer voor een plank. Het moet ruimte bieden voor boeken, spelletjes en zelfs een kleine "leesgrot".

Als amateur heb ik stap voor stap de hele (zelf geplande) constructie benaderd. Het moet de ruimte in de nis van de kinderkamer zo goed mogelijk benutten en het kind erbij betrekken. De plank is gemaakt van 1,8 cm berkenmultiplex en staat niet op de vloer, maar wordt alleen vastgehouden door drie planken aan de zijwanden, elk met vier schroeven en ringen die iets verzonken in het hout zijn om minder zichtbaar te zijn. De verbindingen tussen de planken worden meestal gemaakt met platte deuvels en lijm. Omdat de constructie echter heel strak in de nis zou passen, moest ik in plaats daarvan op verschillende plaatsen (in het midden) normale verzonken schroeven gebruiken. De randen van het hout moeten worden afgedicht met "Randsealer" (frencken) om de houtkleur te behouden en het hout een beetje te beschermen. Mogelijk zijn de oppervlakken ook geglazuurd. Het onderstaande gebied wordt in de volgende stap uitgebreid. Op maat gemaakte kussens en een klein gordijn, een klein lampje en het schilderij op de achterwand moeten een "grot" creëren. Ook hier moet het kind zoveel mogelijk worden betrokken (motieven, schilderen, kleurkeuze, etc.)

H: 186,4 cm × B: 109,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken