Ronde tafel met MDF tafelblad op IKEA Melltorp onderstel, door Max

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Max

Max

NL

Makkelijk

2 minuten

Op deze pagina vind je het verhaal van Max die een ronde tafel heeft gemaakt met een MDF tafelblad op een IKEA Melltorp onderstel. Max deelt zijn avontuur en de stappen die hij heeft genomen om deze unieke tafel te creëren. Hij beschrijft hoe hij het MDF heeft opgemeten, gezaagd en bevestigd aan het onderstel. Max geeft handige tips voor het afwerken en het creëren van een strakke afwerking. Met zijn zelfgemaakte ronde tafel heeft Max een opvallend en functioneel meubelstuk toegevoegd aan zijn interieur. Volg zijn stappen en maak je eigen ronde tafel met MDF tafelblad en een IKEA Melltorp onderstel.

Omschrijving van Max

Een tafel met een rond, blauw gelakt blad van 140,0 cm in diameter, met een rood gelakt onderstel. Afgekeken van mijn lievelingstafel, de Hay Two-Color ronde tafel.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Bij OPMAATZAGEN.nl heb ik een rond stuk MDF met lakdraagfolie besteld. Deze heb ik licht opgeschuurd, schoongemaakt en ontvet, en daarna met blauwe hoogglanslak geverfd. Over de randen van het MDF heb ik met Alabastine MDF vuller een klein laagje aangebracht, deze heb ik ook geschuurd en ontvet, en daarna gelakt. In totaal zitten er drie lagen lak op het blad, tussen de lagen door heb ik licht geschuurd.

De lakdraagfolie is erg gemakkelijk om te lakken, maar omdat de tafel zo'n groot oppervlak is en het afgelopen week erg warm weer was, lukte het met een roller niet goed om de verf spiegelglad op het blad te krijgen. Na de derde laag zit het er wel redelijk goed op, maar volgende keer zou ik overwegen de tafel te spuiten of met een kwast te lakken. Het onderstel is een vierkant IKEA Melltorp onderstel, deze heb ik met een busje spuitlak rood gekleurd.

Afmetingen van mijn DIY project

De tafel is 140,0 cm in diameter, het onderstel is 75,0 cm bij 75,0 cm. De tafel is 75,0 cm hoog.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Max en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 128,73


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken