DIY-inspiratie: Vinylplank in de woonkamer, gerealiseerd door Lutz

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Lutz

Lutz

DE

Bovengemiddeld

2 minuten

Hoe Lutz zijn individuele vinylplank voor de woonkamer creëerde

Ben je op zoek naar een creatief idee om je platencollectie stijlvol in je woonkamer te presenteren? Het project van Lutz kan voor u als inspiratiebron dienen: een op maat gemaakte vinylplank die niet alleen ruimte biedt voor platen, maar ook fungeert als esthetische trapbalustrade.

De constructie van de vinylplank

p >Dit doe-het-zelf-project wordt gekenmerkt door een elegant en functioneel ontwerp dat Lutz perfect heeft geïmplementeerd. Te beginnen met het materiaal – multiplex Radiata grenen B/C 18 mm, dat precies volgens Lutz' Op maat gezaagd volgens OPMAATZAGEN.nl specificaties. Lutz verbond de afzonderlijke stukken vervolgens zelf tot een plank die niet alleen vinylschatten herbergt, maar ook platenspelers en favoriete covers op de bovenste sokkel. De natuurlijke houtkleur brengt een warme en uitnodigende sfeer in de woonkamer en harmonieert perfect met de donkere houten vloer en de groene muurkleur.

Een doe-het-zelf-project met voordelen

Door het maken van de plank zelf Lutz wist de afmetingen aan te passen aan de beschikbare ruimte en het materiaal en de vormgeving perfect aan te passen aan zijn wensen. Hieruit blijkt dat op maat gemaakte meubelstukken niet alleen de ruimtelijke flexibiliteit vergroten, maar ook een kosteneffectieve oplossing zijn omdat onnodig materiaalverspilling wordt vermeden.

De plank als onderdeel van de woonruimte

p>De vinylplanken dienen niet alleen als opbergmogelijkheid, maar vormen ook een integraal onderdeel van het ruimteontwerp. Het benadrukt Lutz' persoonlijke muzieksmaak en complementeert de sfeer in de huiskamer door een gezellig hoekje te creëren en de platen altijd binnen handbereik te houden.

Stijl en perfectie

Het minimalistische maar toch rustieke ontwerp past daar perfect bij de vintage charme van de Records. Door onnodige details te vermijden en zich te concentreren op de essentie, kan Lutz' Zet het tijdloze en echte in de muziekcollectie op een plank.

De voordelen van multiplex Radiata grenen

Multiplex Radiata grenen B/C 18 mm werd geselecteerd vanwege zijn uitstekende eigenschappen. Het is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook gemakkelijk om mee te werken, waardoor het ideaal is voor doe-het-zelf-projecten. Bovendien overtuigt het hout door zijn aantrekkelijke uitstraling, die de natuurlijke schoonheid van de woonruimte onderstreept.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken