Keukenblok

Kan jouw keukenblok wel een opknapbeurt gebruiken? Een nieuw keukenblok plaatsten kan een kostbare klus zijn, dus vaak is het interessant om eerst te kijken of je jouw keukenblok kunt renoveren! Zelf een nieuw keukenblok maken is natuurlijk ook een interessante klus! Dan kun je zelf helemaal bepalen hoe jouw keuken eruit komt te zien. Wat ga jij maken?

Keukenblok renoveren

Keukenblokken slijten vaak niet regelmatig. Gebruiksoppervlakken, lades en deurtjes slijten vaak veel sneller dan de constructie zelf. Een keukenblok kan er dus al versleten uitzien terwijl de constructie zelf nog heel stevig is. Een nieuw keukenblok plaatsen is dan eigenlijk zonde van het geld en de materialen. Jouw keukenblok te renoveren door er bijvoorbeeld nieuwe keukendeurtjes in te plaatsen is een stuk goedkoper én duurzamer. Daarnaast kun je daarmee ook in één keer de uitstraling van je keuken transformeren. Als je veel gebruikmaakt van het werkblad van je keukenblok, dan is het ook een goed idee om je werkblad te vervangen. Een werkblad kan bij veel gebruik sneller slijten en dat kan van invloed zijn op de hygiëne van jouw keuken.

Keukenblok in de camper maken

Heb je een camper waar je het keukenblok van wilt vervangen of ben je bezig om een busje om te bouwen tot camper? Dan kun je ook prima zelf een keukenblok maken. Een DIY keukenblok maken voor in de camper is vaak een stuk eenvoudiger dan een keukenblok maken voor in de keuken en daardoor ook een klus die je zelf kunt doen. Een strak keukenblok kun je maken van MDF of multiplex, maar tegenwoordig zie je ook veel keukenblokken van massief hout in campers. Dit geeft het interieur van de camper vaak een wat knusser uiterlijk.

Hoe ga jij je keukenblok renoveren? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!