Koffiebar, ombouw en deuren voor IKEA METOD keukenkast, door Jesse

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jesse

Jesse

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Een ombouw voor een vrijstaande koelkast, deuren en ladefronten voor een IKEA Metod keukenkast en planken en vrijhangende lades die dienst doen als een koffiebar.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Twee IKEA Metod kasten van 60/200 (40,0 cm diep) doen dienst als basis voor het project. Aan de zijkant is een bovenkast (40,0 cm/80,0 cm) geplaatst wat dienst doet als ladeblok voor een koffiebar. Deze hebben wij in de hoogte ingekort en met extra latten ter ondersteuning opgehangen. De koelkast bevindt zich in een verspringing in de muur. Het multiplex hebben wij als bekleding en fronten gebruikt. Voor de plaatsing van de scharnieren in de deuren en ophangpunten van de ladefronten hebben wij een bestaande IKEA deur en front als mal gebruikt. Met een bovenfrees kun je dan makkelijk de gaten overnemen. Het zijpaneel voor de koelkast is met bevestigings hoekjes in de vloer en muur bevestigd.

Het multiplex is afgewerkt met OSMO Topoil 3028. Vanwege de zuigkracht van dit materiaal zijn meerdere lagen noodzakelijk voor een mooi resultaat. Tip: tussen de lagen door met onbedrukt krantenpapier 'schuren' levert een gladder resultaat op.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

208 cm bij 60/40 cm. 1 (60) diep deel voor de koelkast wat over gaat in een (40) ondiep deel.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jesse en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 732,69


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken