• Klustips
Thuiswinkel Waarborg

DIY: Minimalistische werkspot / zwevend bureau, door Pam

Ik ben er zo een die altijd op zoek iets naar iets unieks. Iets wat niemand heeft. Wat eigen is. Zo ook in het interieur. Sinds maart 2020 ben ik eigenhandig mijn huis aan het verbouwen en wow! Dat geeft mij een enorme kick, en het levert mij eigen unieke projecten op waar ik super-enthousiast over ben en wat ik graag met jullie deel. Zo ook mijn new workspot in de slaapkamer.

Zelf een minimalistische werkspot maken

Ik had het helemaal uitgedacht: mijn werkspot moest minimalistisch zijn, niet te groot en het moest zeker niet op een ‘bureau’ lijken. Optie was een werkspot op maat maken and so I did. Samen met OPMAATZAGEN.nl waar ik de materialen bestelde. Handig of niet, dit bureau is zo easy te maken en te monteren, dat je zelf ook direct creatief aan de slag kan gaan.
 
Let’s go!

Wat heb je nodig?

Op maat gezaagd

Benodigdheden

 • (Laser) waterpas
 • Aftekenpotlood
 • SDS 8 mm boor
 • 2x HEBGO schapdragers 480 mm
 • 6x Veiligheidsankers M8 x 75 mm
 • 6x Kruiskop schroeven 12 mm
 • Bison Montage kit Poly Max High Tech Express Transparant
 • Iemand die je even helpt het blad te tillen, want tikkeltje zwaar

Bestel hout- en plaatmateriaal!

Stappenplan

 1. Plank en opbergbak op maat laten zagen door OPMAATZAGEN.nl
 2. Positie en hoogte werkblad bepalen op muur (standaard hoogte is 74 cm)
 3. Aftekenen op muur. TIP: gebruik een laser waterpas
 4. Monteer de schapdragers met de veiligheidsankers. Schapdragers goed verdelen over werkblad
 5. Plaats het werkblad op de schapdragers en zet deze vast met de kruiskopschroeven (vanaf de onderkant erin schroeven. Just saying)
 6. De opbergbak op werkblad hebben wij gelijmd met montagekit. Bak zit ook vast aan de muur. Tussenschotten zijn ook gelijmd (top oplossing zodat je geen schroeven ziet)
 7. Ready to work!

We hebben het werkblad iets van de kant af gemonteerd, omdat de muren scheef lopen. Dit project kostte ons minder dan twee uur monteren. Met dank aan OPMAATZAGEN.nl, omdat zij alles op maat hebben gezaagd en geschuurd. Mega-handig, want het is echt: pakket ontvangen, monteren en ready to use. Ik kan alleen maar zeggen: bedenk iets, werk het uit en go for it. Dan creëer je de allermooiste dingen. Zoals ik mijn kids altijd aanleer: van proberen kun je leren.

Ik style het af met minimalistische items zoals de leuke vaasjes van HM Home en Jysk (budget tip) en een eye-catcher lamp van Madame Garage.

Meer DIY-inspiratie? Volg @pamdosal op instagram!

Bekijk ons assortiment