Zwevend bureau met multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey, door Stijn

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Stijn

Stijn

BE

Bovengemiddeld

3 minuten

Stijn deelt zijn project van het maken van een zwevend bureau met Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey. Zijn handleiding begeleidt je door het proces van het creëren van een uniek en functioneel bureau dat perfect past bij jouw ruimte. Volg zijn stappen om zelf een eigentijds en zwevend bureau te bouwen met behulp van hoogwaardig materiaal en een slim ontwerp.

Omschrijving van Stijn

Modern, zwevend bureau uit Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey, tussen twee muren. Voorzien van drie evenredige vakken, met geïntegreerde kabeldoorvoeren voor beeldscherm en verlichting.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De eerste stap was het maken van de kabeldoorvoeren, met een gatenzaag van 60mm. Deze gaten vervolgens gefreesd om een mooie randafwerking te bekomen.

De tweede stap was het monteren van de verticale balkjes, die later de vakken zullen vormen en de onderplaat zullen dragen. De uiterste balkjes werden bevestigd met 2 deuvels van 6mm en houtlijm. De twee middelste planken werden bevestigd met deuvels, houtlijm en schroeven (4x32mm). Deze werden verzonken gemonteerd in de 18mm planken, zodat ze onzichtbaar bleven. Dit door eerst met een 4mm boor de boren van boven tot onder en vervolgens met een boor, die dezelfde dikte had als de schroefkop. Vervolgens heb ik het randje van de bovenplaat lichtjes afgefreesd onder een 45 graden hoek, zodat deze zeker niet scherp is, wanneer je aan het bureau zit.

Nu de bovenplaat met de verticale planken klaar was, was het tijd om de achterwandplankjes en plankdragers te monteren op gewenste hoogte. Met de laser heb ik een lijn uitgezet op de muur en het met schroeven van 6x100mm en pluggen Fischer duopower 8x65mm bevestigd. De bovenplaat kon er op, om te kijken of alles correct was. Helemaal oké? Yes!

Vervolgens heb ik de boorgaten links en rechts afgetekend en voorgeboord in de muur. De bovenplaat er even af, plug erin en monteren maar. ;)

Als ‘next step’ was het het uittekenen van de onderplaat en monteren ervan. De draagankers zouden iets onder het bureau uitkomen. Deze uitsparing heb ik met een frees uitgefreesd. De frees kon nog niet weg, want ik had ook nog twee gaten voor de kabeldoorvoer voorzien, op dezelfde locatie als de bovenplaat. Dit zodat de kabel rechtstreeks naar de stroomvoorziening onder het bureau kon. Dit was reeds voorzien tijdens de bouw van het huis.

Vervolgens heb ik rondom de rand nog even voorgeboord met een 4mm boor en de onderplank gemonteerd. De onderplank heeft natuurlijk ook een gefreesde onderkant gekregen, zodat je nooit tegen een scherpe rand kan stoten. ;)

De laatste stap was het licht opschuren van de zichtbare multiplex rand, zodat de mooie structuur goed zichtbaar was!

Afmetingen van mijn DIY project

231,2 cm breed 58,0 cm diep 8,6 cm hoog

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stijn en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 621,78


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken