Werkbladen

Op zoek naar een nieuw werkblad? Waarom maak je er niet een zelf? Het is makkelijker dan je denkt, zeker als je hout al van tevoren op maat laat zagen. Met op maat gezaagd hout- en plaatmateriaal kan praktisch iedereen een mooi DIY houten werkblad op maat maken. Inspiratie of tips nodig? Wij hebben hier een aantal blogs en klusprojecten voor je die je verder kunnen helpen.

Werkblad in de keuken maken

Wil je een werkblad maken voor in de keuken? Dat kan! Het is dan wel belangrijk dat je materiaal gebruikt wat tegen vocht kan. Plaatmateriaal wat goed tegen vocht kan is bijvoorbeeld vochtwerend MDF, ook wel aangeduid met V313 en Okoumé multiplex. Deze twee plaatmaterialen worden vaak gebruikt in vochtige ruimtes en soms zelfs buiten. 

MDF is een goeie keuze als je jouw werkblad wilt afwerken in een strakke kleur en bijvoorbeeld wilt voorzien van een krasvaste bovenlaag. MDF is namelijk gemakkelijk te bewerken en daardoor helemaal naar smaak en wens af te werken. Multiplex Okoumé heeft een warme kleur en een mooi zichtbare houtstructuur. Dit materiaal kun je dan ook goed gebruiken als je een werkblad wilt maken met een warme natuurlijke uitstraling. 

TIP: Een werkblad is vaak 80,0 cm diep, dus het is wel belangrijk dat je erop let dat het materiaal wat je gaat gebruiken ook beschikbaar is met een breedte groter dan 80,0 cm.

Werkblad maken voor IKEA keuken

Als je veel in de keuken werkt kan je werkblad sneller slijten. Soms wel sneller dan de rest van de keuken. Als dat bij jou ook het geval is, dan kan je zelf je werkblad van je keuken vervangen door er eentje op maat te maken. Door je keuken en het oude werkblad in te meten kun je zelf het formaat van jouw nieuwe werkblad bepalen en alle onderdelen door ons op maat laten zagen. Heb je een IKEA keuken? Dan heb je extra geluk. Omdat IKEA keukens zo populair zijn kun je ook veel inspiratie vinden voor nieuwe werkbladen. Ook kun je handige tips vinden die het inmeten en monteren makkelijker maken.
 

Wat voor werkblad maak jij? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!