DIY bureaublad van eiken zelf maken, Anne legt het je stap voor stap uit

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Anne

Anne

NL

Makkelijk

2 minuten

Ben jij op zoek naar een eigen werkplek, maar kan je het bureau van je dromen niet vinden? Maak je bureau zelf! Creëer zo de ideale werkplek zodat jij de hele dag door geïnspireerd en gemotiveerd blijft. Wil je weten hoe je dit kan doen? Anne, van het blog interieurvananne, maakte haar eigen bureau van eikenhout en heeft stap voor stap omschreven hoe ze dit aanpakte. Ze bestelde het hout op maat gezaagd bij OPMAATZAGEN.nl en had binnen no-time een heerlijke werkplek gecreëerd.

Omschrijving van Anne

Of je nu een handige of minder handige klusser bent, met de tips van Anne kan iedereen een maatwerk bureaublad zelf maken. Met behulp van OPMAATZAGEN.nl maakt het niet uit in welk formaat dat is. Of jij nu een klein bureau zwevend gaat monteren, zelf een groot bureaublad gaat maken, enkel een bureaublad op maat wil monteren of een ander creatief idee hebt. De tips van Anne komen je vast van pas. Lees je mee?

Wat heb je nodig?

Op maat gezaagd

 • Massieve eikenhouten plaat
  Type: 26 mm
  Maat: 190,0 x 65,0 cm
  Aantal: 1
 • Lange houten balken voor de draagconstructie
  Type: 44x70
  Maat: 190,0
  Aantal: 2
 • 'Korte houten balken voor de draagconstructie
  Type: 44x70
  Maat: 65,0
  Aantal: 2

Benodigdheden

 • Decoupeerzaag
 • Klopboormachine
 • Accuboormachine of schroevendraaier
 • Schroeven + Pluggen voor het draagsysteem
 • Schuurpapier
 • Duimstok (of ander meetlint)
 • Potlood

Bekijk hier alle klusbenodigdheden op de webshop

DIY Stappenplan van Anne

 1. Bereid het blad goed voor. Anne koos ervoor om het blad volledig op te schuren en af te ronden.
 2. Indien van toepassing: teken uit waar uitkepingen moeten komen. Anne moest enkele uitkepingen met de decoupeerzaag maken, omdat er enkele buizen in de weg zaten.
 3. De draagconstructie maken. Omdat het een vrij zwaar blad is, koos Anne ervoor een stevige draagconstructie te maken. Met een klopboor monteerde ze 2 balken over dwars tegen de muur. Hieraan kon ze vervolgens de lange balken monteren. Makkelijk en praktisch!
 4. Het blad monteren ging ook soepeltjes. Wel is hierbij aan te raden het blad met 2 man op de constructie te tillen. Of je moet écht heel sterk zijn.
 5. En tadaa.. het inrichten kan beginnen!

Afmetingen van mijn DIY project

190,0 x 65,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken