DIY werkplek met beuken timmerpaneel, door Margot

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Margot

Margot

NL

Makkelijk

4 minuten

Margot heeft met de panelen van OPMAATZAGEN.nl een mooie werkkamer gemaakt in de slaapkamer die vrij was gekomen. Lees hier hoe ze dit heeft aangepakt!

Omschrijving van Margot (My Simply Special)

Het idee was om een hoekbureau te maken, met ruimte voor laptops en extra schermen voor ons allebei en op het smalle stukje zouden mijn naai- en lockmachine komen te staan. Voordat we bestelden, hebben we eerst dit plan op de vloer uitgetekend met behulp van washitape. Dat was heel handig, want toen bleek al snel dat de inloop wat krap zou worden door die hoek en dat we beter gewoon een lang bureau konden maken.

Het resultaat

Dit is het geworden! We hebben rechts een deel waar Romano zit en links hebben we een groter stuk zodat Daarnaast mijn laptop en scherm ook ruimte is voor mijn naaispullen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie was ik OPMAATZAGEN.nl tegengekomen, dus daar bestelde ik een aantal samples van de verschillende houtsoorten. Ik had verwacht dat we eiken het mooist zouden vinden, maar uiteindelijk viel ons oog toch op beuken. Voor het blad bestelden we twee grote timmerpanelen van 26 mm dik. Voor de diepte hebben we 90 cm aangehouden, zodat er genoeg ruimte is om in een goede houding te kunnen werken.

We wilden twee ladekastjes van Ikea onder het bureau plaatsen, maar we moesten er ook voor zorgen dat het blad nog over de verwarming heen zou lopen. Daarom bestelden we meteen twee Blank MDF plankjes om bovenop die kastjes te kunnen leggen en ze zo wat te verhogen.

Boven het bureau wilden we een plank ophangen. We hadden nog twee mooie, metalen plankdragers liggen, dus we selecteerde een Beuken Timmerpaneel dat met 18 mm net wat minder dik was dan het werkblad, maar er wel mooi bij past. Het voordeel van OPMAATZAGEN.nl is dat ze alles tot op de mm nauwkeurig voor je zagen en netjes thuisbezorgen. Superhandig!

Zodra we alles in huis hadden, heb ik alles nog even opgeschuurd en behandeld met meubellak om het hout te beschermen. En toen kwam het spannendste deel, het monteren. Helemaal links en in het midden rusten de panelen op de verhoogde ladekastjes. Aan de achterkant en rechts aan de zijkant hebben we balken aan de muur bevestigd. Hier ligt het blad gewoon op. Midden onder het langste werkblad hebben we nog een extra steunbalk geplaatst om doorbuigen te voorkomen.

De decoratie

Ik wilde het zwart van de plankdragers terug laten komen, dus ik koos voor twee ranke, zwarte lampjes van sfeer.nl. De binnenkant van het kapje is goud, dus ze geven gezellig warm licht. Bovenop de plank heb ik het zwart terug laten komen in het plantenpotje van Intratuin en het goud zie je weer terug in de spiegel en de kaarsen (oud). Het vaasje heb ik ook al heel lang en heb ik met wat muurverf een warmere kleur gegeven.

In de vensterbank heb ik nog wat groen toegevoegd. Ik vind dit soort hangplantjes altijd erg leuk en het grappige is dat dit dus een kunstplant is. Die zijn lang niet altijd even goed, maar deze van het merk 'Sfeer' oogt heel echt.

Wat moet er nog gebeuren?

Om het helemaal af te maken moeten er nog wel wat puntjes op de i gezet worden:

  • Er moet nog een lamp met meer spotjes aan het plafond gehangen worden. Dan hebben we ook ’s avonds goed licht als ik bijvoorbeeld achter de naaimachine wil kruipen.
  • Voor Romano komen er nog twee schermen zodat hij zijn laptop daar aan kan koppelen en in een goede houding kan werken.
  • Zodra die schermen staan wil ik nog even kijken of en wat we aan het haakje willen hangen dat aan die kant in de muur zit.
  • Rechts naast Romano’s werkplek hebben we een wit stuk muur. Ik overweeg daar een grote poster of zo op te hangen, maar daar moet ik me nog even in verdiepen.
  • Ik hou alle kabels graag zo veel mogelijk uit het zicht, dus we hebben nog een tweede kabelgoot nodig voor onder het bureau en ik wil graag een nieuwe monitorstandaard.

Romano en ik werken allebei voornamelijk vanuit huis, dus het is fijn om nu eindelijk een goede werkplek te hebben voor ons allebei. We zijn er heel blij mee!

Afmetingen van mijn DIY project

366,5 x 90,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Margot en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 569,22


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken