Wasmachine ombouw

De wasmachine is vaak een geen toevoeging aan je interieur. Zeker, als je wasmachine in de badkamer of in een hobbykamer staat. Het is daarom ook erg populair om een DIY ombouw te maken voor je wasmachine. Hiermee werk je jouw wasmachine weg, verminder je ook het geluid van de wasmachine en kun je de ombouw ook nog eens gebruiken voor andere doeleinden! Wat voor wasmachine ombouw maak jij?

Zelf wasmachine ombouw maken

Zelf een wasmachine ombouw op maat maken is een van de makkelijkere klussen. Omdat de wasmachine een grote kubus is, hoef je niet moeilijk te doen met ingewikkelde maten, maar kun je heel eenvoudig alles opmeten. Als wij het hout voor je op maat zagen, dan hoef jij je alleen maar bezig te houden met afwerking en montage! Als jouw wasmachine in een losse kamer staat die je ook voor andere dingen gebruikt is het handig om van de ombouw gelijk een werktafel te maken, zo werk je niet alleen de wasmachine weg, maar heb je gelijk ook meer praktische werkruimte waar je ook andere dingen op kunt doen.

Wasmachine ombouw met deur maken

Om de wasmachine helemaal weg te werken. plaatsten sommige mensen een deur in de ombouw. Het is dan wel aan te bevelen om de achterkant van de ombouw open te houden. Hierdoor kan hitte en vocht nog wel weg en gaan zowel de wasmachine als de ombouw langer mee. Een andere goede optie is om in plaats van een deur, een gordijn te plaatsen. Een gordijn doe je makkelijker open en dicht en het is daardoor ook makkelijker om was in- en uit te laden. Een gordijn isoleert het geluid van de wasmachine wel minder, een deur is een betere optie als geluidsisolatie een hogere prioriteit heeft voor jou.
 

Hoe ga jij jouw wasmachine ombouw maken? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!