Zelfgemaakt zwevend bureau van op maat gezaagd grenen timmerpaneel, door Giel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Giel

Giel

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Giel

Ik heb een bureau gemaakt van 300,0 cm x 80,0 cm in mijn nieuwe studeerkamer. Ik wilde geen poten, dus ik heb het bureau aan de achterkant en aan beide zijkanten vastgemaakt tegen de muur. Ik was bang dat het bureau zou doorzakken, maar het is heel sterk geworden. Het is een mooie werkplek geworden voor twee personen. Elke werkplek heeft een eigen kabeldoorvoer en stopcontact. Met een powerdot stopcontact kan je zowel een mobiel als laptop opladen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb een frame gemaakt van 44 x 44 mm balken. De balken heb ik aan de muur vastgemaakt met slagpluggen van 8,0 cm. De lengte balken heb ik verstevigd met versterkingshoeken. De dwarsbalken heb ik vastgeschroefd. De schroeven heb ik weggewerkt door voor te boren met een boorhulp. Vervolgens heb ik gaten geboord met een gatzaag van 60 mm in het top-paneel van 300,0 x 80,0 cm voor alle kabeldoorvoeren en stopcontacten en het paneel op het frame vastgeschroefd. Een front-paneel van 300,0 x 5,0 cm heb ik op het frame vastgeschroefd en gelijmd om de voorkant netjes af te werken. Als laatste heb ik het top- en front-paneel gelakt met een transparante grondverf en drie keer gelakt met een transparante vloerlak met white wash effect. Na het schilderen heb ik de randen afgekit met een acrylaatkit. Tips: De meeste balken zijn een beetje gebogen en ik had de balk iets gebogen tegen de muur vastgezet. Ik heb uiteindelijk nieuwe gaten geboord om de balk recht te krijgen. De powerdot stopcontacten schroef je aan de onderkant van het tafelblad vast met een ring, maar ik had de gaten te ver naar achteren geboord en daardoor te weinig ruimte voor de ring. Uiteindelijk is het gelukt.

Afmetingen van mijn DIY project

300,0 cm x 80,0 cm x 5,0 cm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Giel en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 315,64


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken