Modeltreinbaan testbaan van populieren multiplex, door Matthijs

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Matthijs

Matthijs

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving van Matthijs

Deze treinbaan is in eerste instantie bedoeld als testbaan om geautomatiseerd te rijden. Hierbij is uitgegaan van het langst mogelijke plaatmateriaal dat beschikbaar is om het aantal delingen te beperken. Over de lengterichting is 1 deling, wat het mogelijk maakt de lange platen naar zolder te tillen. De hoeken van de voorste plaat zijn door OPMAATZAGEN.nl rond gefreesd. Dus geen vervelende uitstekende punten om aan te stoten en het scheelt ruimte. Bij dit ontwerp is uitgegaan van een buigstraal voor de rails van 50,0 cm. De totale breedte is 110,0 cm wat er voor zorgt dat de rails van uit het hart naar de rand van de tafel 5,0 cm bedraagd.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Allereerst zijn de 2 platen met elkaar verbonden met een koppelstrip. Hierna is het gehaal is het geheel geplaatst op een aluminium frame. Door de uithouders aan het uiteinde van het aluminium frame ligt het hout stabiel genoeg en bleken de schoren niet nodig te zijn. Heeft u geen aluminium frame of gaat u een modelbaan bouwen dan is het schoren van de bovenplaat aan te raden voor meer stijfheid en het het kromtrekken van de bovenplaat in de toekomst te voorkomen.

Afmetingen van mijn DIY project

247,0 x 110,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Matthijs en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 145,71


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken