Speels houten kindermeubel met krijtbord, door Nils

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Nils

Nils

NL

Bovengemiddeld

3 minuten

Samenvatting

In dit DIY-project deelt Nils zijn creatie van een speels houten kindermeubel met een handig krijtbord. Ontdek hoe hij dit unieke meubelstuk heeft ontworpen en gemaakt, perfect voor kinderkamers. Laat je inspireren door zijn creativiteit en krijg ideeën om zelf iets vergelijkbaars te creëren om de kinderkamer op te vrolijken.

In dit DIY-project deelt Nils zijn creatie van een speels houten kindermeubel met een handig krijtbord. Ontdek hoe hij dit unieke meubelstuk heeft ontworpen en gemaakt, perfect voor kinderkamers. Laat je inspireren door zijn creativiteit en krijg ideeën om zelf iets vergelijkbaars te creëren om de kinderkamer op te vrolijken.

Omschrijving van Nils

Dit kindermeubel heeft ruimte voor drie rolbakken om speelgoed in op te bergen. De een open ruimte in het midden biedt plaats voor een kinderstoeltje en aan de rechterkant zit een verlaging om (met een kussentje) lekker op te zitten. Naast de opening voor het stoeltje is er kleinere een opening met extra legplank voor leesboekjes. Achter het meubel is een bord vastgemaakt. Aan één deel kunnen dingen worden opgehangen en het andere deel is geverfd met krijtverf.

Hoe ik dit project gemaakt heb

  • Stap 1: bestelling controleren en hout schuren waar nodig.
  • Stap 2: met een schroefverbinder worden in alle 'staanders' gaten voorgeboord met een tapse boor (zie foto's). Zo wordt alles onzichtbaar aan de binnenkant aan elkaar geschroefd.
  • Stap 3: de staanders onder het blad bevestigen met houtlijm en (na een aantal minuten drogen) met schroeven. Om de staanders recht en op de juiste afstand uit elkaar te krijgen, zijn tijdelijke latjes gebruikt als afstandhouders.
  • Stap 4: de bakken in elkaar schroeven. Ook hiervoor is de schroefverbinder gebruikt. Omdat deze niet kan worden gebruikt bij hout van 12mm, zijn er extra latjes gezaagd van het resthout (zie foto's). Let op! De zijkanten en achterkant van de bakken zijn in de hoogte 14 mm korter gezaagd door het extra latje onder de wielen! Dit kan vooraf worden aangepast in de winkelwagen om dit zaagwerk te voorkomen.
  • Stap 5: de plaat voor het bord achter het meubel in de juiste vorm zagen. In dit geval een ronde vorm. De plaat loopt achter het meubel recht naar beneden om deze goed vast te kunnen schroeven aan het blad en de staanders. De plaat loopt niet helemaal naar beneden, zodat de plaat niet in de weg zit voor de plint aan de muur.
  • Stap 6: Het gehele meubel, inclusief bakken en achterplaat in de grondverf zetten en daarna in de gewenste kleur lakken.

Afmetingen van mijn DIY project

  • Totale maat: 45x219 cm
  • Hoge deel: 45x174 cm
  • Lage deel: 45x45 cm !! Houd er rekening mee dat deze meten exclusief de achterplaat zijn.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Nils en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

3 items in totaal

€ 377,41


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken