Hoek bureau voor volwassenen en kinderen, van vuren timmerpaneel en MDF, door Jarno

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jarno

Jarno

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Jarno

Ik heb een hoekbureau gemaakt van een vuren timmerpaneel en MDF. In eerste instantie had ik hier al een zwevend bureau maar dit boog door, hiervoor had ik een gelamineerd spaanplaat gebruikt. Dit gaf op den duur toch krassen vandaar dat ik een ander bureau heb gemaakt. Ik wilde een hoek creëren waar je zowel met een laptop kan zitten maar waar ook de kinderen lekker kunnen spelen. Ik heb ervoor gekozen om de zijpanelen optisch dikker te maken, dit vind ik persoonlijk mooier dan een dun zijpaneel. De constructie is stevig en, al is het niet de bedoeling, de kinderen zouden er op kunnen zitten.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb het vuren timmerpaneel gebruikt als blad, de dikte van het materiaal is 28mm zodat het niet doorbuigt. De zijpanelen heb ik gemaakt van MDF. deze heb ik door OPMAATZAGEN.nl al direct in verstek laten zagen zodat ik deze kan verlijmen tot een optisch dikkere poot. Zie de foto waar het MDF nog op de grond ligt. Van 2 grote platen en 2 smalle stroken heb ik een zijpaneel gemaakt. Ik heb deze heel precies tegen elkaar aan gelegd en daarna met schilderstape aan elkaar geplakt. Dit doe je aan de buitenkant waarna je de panelen omdraait en alle delen met houtlijm verlijmt. Voordeel van het al in verstek laten zagen is dat dit een perfecte hoek geeft en je zeker na het lakken niet meer ziet dat hier een zaagsnede zit.

Lakken
Het geheel heb ik daarna voorbehandeld en alles afgelakt. Let op: ik heb positie 6 bij het mdf: 55,0 x 72,5 cm foutief besteld. Dit moest 72,2 zijn. Daarnaast heb ik het vuren timmerpaneel van 25,0 x 37,2 cm niet gebruikt.

Afmetingen van mijn DIY project

Het bureau is 72,2 cm van de grond met vuren timmerpaneel van 28 mm dikte kom je dan op 75,0 cm (bovenkant gemeten). Het kinderbureau is 47,2 cm vanaf de grond, inclusief blad komt dit op 50,0 cm (bovenkant blad). Het grote bureau is 183,6 cm breed en 60 cm diep. Dit is een bewuste maat omdat het tussen de kast en het bureau moest passen. Hier kan iedereen natuurlijk zelf een afmeting kiezen die hem past. Het kinderbureau is 140,0 cm breed bij 40,0 cm diep. Dit is voor onze jonge kinderen een fijne speelhoogte.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jarno en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

2 items in totaal

€ 258,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken